Vėlinamos kai kurių brandos egzaminų, įskaitų ir dešimtokų pasiekimų patikrinimų datos | Kas vyksta Kaune

Vėlinamos kai kurių brandos egzaminų, įskaitų ir dešimtokų pasiekimų patikrinimų datos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Keičiasi dešimtokų pagrindinio ugdymo pasiekimų ir abitūros egzaminų bei įskaitų laikymo laikas. Atsižvelgiant su koronavirusu susijusias aplinkybes, kai kurių patikrinimų datos iš balandžio pradžios ar vidurio į nukeltos į balandžio pabaigą arba birželį.

Pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo tvarkaraštyje numatytas vienintelis pakeitimas: gimtosios baltarusių, lenkų, rusų, vokiečių kalbos patikrinimai galės būti organizuojami iki gegužės 15 d., anksčiau buvo numatyta, kad mokyklose jie turi įvykti iki balandžio 24 d.

Praėjusią savaitę į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi susirūpinęs abiturientas, dėl stabdomo ugdymo proceso ir planuotų lietuvių kalbos egzaminų ir kalbėjimo įskaitos.

„Rašau Jums su susirūpinimu, atsižvelgiant į šių dienų aktualijas – koronaviruso grėsmės. Kadangi buvo priimtas visuotinis sprendimas, šalies mastu, stabdyti ugdymo procesą ir kovo 13 – kovo 27 dienomis skirti mokiniams atostogas, manau turėtų ir mokyklos atsižvelgti į šiuos dalykus ir 12 klasės egzaminų datas perkelti į kitas“, – rašė abiturientas.

„Konkrečiai kalbu apie lietuvių kalbos egzamino, kalbėjimo įskaita. Ji, kaip ir buvo planuota, pas mus gimnazijoje vyks kovo 26 dieną, o iki jos, reikia padaryti planus, konsultuotis su mokytojais“, – teiravosi jis.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pranešime spaudai teigiama, kad laikas, iki kada mokykla surengia lietuvių kalbos ir literatūros įskaitą abiturientams, pailgėja iki gegužės 4 d. Iki šiol buvo numatyta jas surengti iki balandžio 20 d.

Brandos darbas, taip pat mokykliniai technologijų, menų brandos egzaminai galės būti surengti iki balandžio 28 d. – beveik mėnesiu vėliau nei buvo numatyta anksčiau.

Užsienio kalbų – anglų, prancūzų, rusų, vokiečių – egzaminų kalbėjimo dalys abiturientams mokyklose bus rengiamos nebe balandžio viduryje, o nuo birželio 22 d. iki birželio 30 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA