S. Skvernelis žada naujas priemones koronaviruso prevencijai | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis žada naujas priemones koronaviruso prevencijai

BNS 2020/03/12 09:03
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Ketvirtadienį vyksiančiame Vyriausybės posėdyje bus priimti nauji sprendimai siekiant užkirsti kelią koronaviruso plitimui, sako premjeras Saulius Skvernelis.

„Vyriausybė renkasi į neeilinį posėdį ir pasitarimą ir šiandien bus priimti sprendimai adekvatūs ir proporcingi esamai situacijai“, – Žinių radijui ketvirtadienio rytą sakė S. Skvernelis.

„Šiandien Vyriausybė priims sprendimus pirmiausia, kas susiję su prevencinėmis priemonėmis, masiniais renginiais, taip pat svarstysime klausimą, aišku, jis nėra dar šios minutės aktualiausias, bet ir tam tikrą poveikį pasaulinės, europinės ekonomikos Lietuvos ekonomikai, tam tikros amortizacinės priemonės“, – kalbėjo jis.

Premjeras sakė nenorintis komentuoti konkrečių sprendimų, kuriuos ruošiamasi priimti, jie paaiškės po posėdžio.

„Tokios priemonės jau bus jos nebe rekomendacinio pobūdžio“, – sakė S. Skvernelis.

Jis teigė, kad vienas iš klausimų, kurie bus aptariami, bus masiniai renginiai.

„Tikėtina, masiniai renginiai. Matome, kaip yra: tos pačios sportinės varžybos, teatrai, kino teatrai – tikrai kol kas galime belsti į stalą, plitimo tarp mūsų piliečių nėra, bet situacija tikrai keičiasi“, – kalbėjo jis.

Premjeras taip pat užsiminė, kad bus imtasi sprendimų ir dėl tiesioginių skrydžių į Italiją.

„Yra ribojami skrydžiai, likusi yra viena aviakompanija ir šiandien Vyriausybė irgi priims sprendimus, susijusius su tiesioginiu susisiekimu su Italija“, – sakė S. Skvernelis.

S. Skvernelis pabrėžė, kad panikai pagrindo nėra, Lietuva yra pasiruošusi, taip pat ir finansiškai.

Vyriausybė turi planus, kaip skatinti šalies ekonomiką

Daliai verslo skaičiuojant nuostolius dėl koronaviruso, premjeras Saulius Svernelis sako, kad yra mokesčių atidėjimo galimybė, tačiau kiekviena įmonė bus vertinama individualiai. Jis taip pat pabrėžė, kad valstybė nesiruošia verslui teikti subsidijų.

„Galime pasakyti, jeigu kas nors galvoja, kad valstybė pradės subsidijas dalinti arba remti, pakeisti vartotojus ir valstybė taps vartotoju, taip tikrai nebus, bet su atskirom šakom vyksta pokalbiai, (…) identifikuojamos rizikos ir yra svarstoma, kaip palengvinti naštą“, – interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras.

„Jeigu atsirastų nedarbo problema, mes irgi tam esame pasiruošę, jei atsirastų problemos įmonėms su prievolių vykdymų, tai galiu pabrėžti labai atsakingai, kad Valstybinė mokesčių inspekcija į kiekviena faktą žiūrės individualiai, su visomis įmanomomis teisinėmis priemonėmis – prievolių atidėjimas, grafiko išdėstymas, tikrai nebus taip, kad šitoj situacijoj įmonės, kurios dėl koronaviruso susiduria su ekonomikos sunkumais, patirtų sankcijas, nepatogumus ar persekiojimą“, – pridūrė jis.

Premjeras taip pat užsiminė, kad Vyriausybė turi planus, kaip, atsiradus poreikiui, reikėtų skatinti šalies ekonomiką, vidinį vartojimą, bet detaliau jų neįvardijo.

„Kol kas nėra apie ką ir kalbėti, šalies ekonomika tvirta, finansai taip pat pakankamai labai gerai suvaldomi“, – sakė S. Skvernelis.

Jis pabrėžė, kad kalbėti apie ekonominę krizę nėra jokio pagrindo, o Lietuva esą yra pasiruošusi visiems iššūkiams.

Pasaulinę sergamumo koronavirusu statistiką galima stebėti čia. Naujausiais duomenimis, patvirtintų susirgimo atvejų yra 126 258, iš kurių mirė 4 638 ir 68 284 žmonės pasveiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA