Po dramatiškos kovos „Žalgiris“ pasiekė savo – įveikė Šiaulius | Kas vyksta Kaune

Po dramatiškos kovos „Žalgiris“ pasiekė savo – įveikė Šiaulius

delfi.lt 2020/01/21 21:12
BC „Žalgiris“ „Facebook“ nuotr.

Vos prieš dvi dienas sensacingai Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) „Šiauliams“ pralaimėjęs Kauno „Žalgiris“ ir svečiuodamasis Saulės mieste buvo priverstas grumtis iki pat finalinės sirenos, bet šįkart vakarą užbaigė pergalingai. Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje kauniečiai įveikė „Šiaulius“ 85:79 (20:15, 17:25, 26:16, 22:23).

Nors šeimininkai prastai atakavo iš toli (3/22, 13 proc.), bet dominavimas abiejuose baudos aikštelėse leido šiauliečiams mesti pirštinę Eurolygos komandai. Vien puolime „Šiauliai“ atkovojo 26 kamuolius, o bendrai kovą „po lenta“ laimėjo 50:34.

Nesulaikomas buvo Rokas Gustys, pelnęs 22 taškus, atkovojęs 16 kamuolių, išprovokavęs 11 pražangų ir surinkęs 37 naudingumo balus.

„Žalgiris“ šįsyk intensyviai rotavo sudėtį aikštėje: Šarūnas Jasikevičius nuo atsarginių suolo visus 12 krepšininkų buvo pakėlęs jau antrojo kėlinio pradžioje.

Svečiams tik rungtynių pradžioje gyvenimas Šiauliuose buvo lengvas. Pirmo kėlinio pabaigoje žalgiriečiai pirmavo 20:9, tačiau tuomet varžovai spurtavo 13:2, o po traumą išsigydžiusio Akeemo Wrighto tritaškio per oponento rankas išsiveržė į priekį 27:26.

Antano Sireikos kariauna diktavo sąlygas mūšio lauke iki trečio kėlinio vidurio, kuomet iš kibios gynybos trumpam išsivadavęs „Žalgiris“ nutolo 55:45.

Vis dėlto tai favoritams ramybės negarantavo. Likus žaisti 2 min. iki susitikimo pabaigos Evaldas Šaulys po kontratakos išlygino svarstykles (75:75).

Tuomet ketvirtą savo tritaškį pataikė Nigelis Hayesas, penktąjį smeigė Edgaras Ulanovas, ir kauniečiai išsisuko nuo dar vieno antausio.

Aikštėje netrūko „kieto“ žaidimo, emocijos liejosi ir prie šoninės linijos. Ketvirtame kėlinyje technine pražanga už kalbas su teisėjais buvo nubaustas A. Sireika, prieš tai Š. Jasikevičius atsipirko įspėjimu.

Primename, kad „Šiauliai“ sekmadienį įgėlė Lietuvos čempionams Kaune, laimėję 86:83.

Karaliaus Mindaugo taurę pernai Vilniaus „Rytui“ perleidęs „Žalgiris“ šio sezono turnyre kovą pradeda nuo ketvirtfinalio. Antano Sireikos auklėtiniai jau įveikė du etapus: pirmajame bendra 44 taškų persvara pranoko Palangos „Kuršius“, antrajame tik po pratęsimo 7 taškų persvara nugalėjo Prienų „Cbet“.

Atsakomosios rungtynės Kaune vyks vasario 12 d.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA