Kauniečiams patarė, ką pasibaigus šventėms daryti su kalėdinėmis dekoracijomis | Kas vyksta Kaune

Kauniečiams patarė, ką pasibaigus šventėms daryti su kalėdinėmis dekoracijomis

Organizatorių nuotr.

Sausis yra mėnuo, kai ateina laikas nupuošti Kalėdų eglutes, nukabinti lempučių girliandas ir kitas dekoracijas bei padėti jas vienuolikai mėnesių laukti ateinančių švenčių.

O dekoracijų kasmet naudojama išties nemažai – parduotuvės ir restoranai žiemos šventes neretai pasitinka pasipuošę žinomų dizainerių sukurtais stebuklais, tačiau ir nuosavų namų kiemai ir net daugiabučių balkonai neretai tarpusavyje konkuruoja papuošimų gausa, grožiu ir originalumu.

Daugelio mūsų namus kasmet papildo vis naujos kalėdinės dekoracijos, todėl per laiką jų susidaro išties nemenkas kiekis. „Kiekvienais metais švenčių laukimas ir pasiruošimas joms būna susijęs su maloniais rūpesčiais. Vienas jų – namų ir kiemo puošimas“, – sako Kauno gyventoja Gintarė Linkevičiūtė.

„Puošiame ne tik eglę namie, bet ir kieme augančią eglutę, šviečiančiomis girliandomis dekoruojame namo išorę, viduje taip pat naudojame įvairias puošmenas, todėl po švenčių viską nuėmus susidaro ne viena dėžė kalėdinių dekoracijų“, – sako ji.

Išmesti vos mėnesį panaudotas dekoracijas ir po metų pirkti naujas – nei ekonomiška, nei ekologiška, tačiau vienuolika mėnesių per metus nenaudojami papuošimai užima namie ir taip reikalingą vietą.

„Boxinn“ sandėliavimo paslaugos / Organizatorių nuotr.

„Namie sąmoningai vengiame sandėliukų ar prigrūstų sieninių spintų, rūsio taip pat neturime, todėl kalėdinių dekoracijų sandėliavimas tapdavo šiokiu tokiu iššūkiu“, – pasakoja kaunietė.

Nenaudojamų papuošimų sandėliavimo problemą jos šeima išsprendė nestandartiškai – pasinaudojo mokama daiktų sandėliavimo paslauga.

„Tiesą sakant, dabar šia paslauga naudojamės ne tik šventinių dekoracijų laikymui – ten žiemoja ir šeimos dviračiai, vasaroja slidės, laikomi kiti retai, sezoniškai naudojami daiktai“, – sako ponia Gintarė.

Lietuvoje vis labiau populiarėjančios daiktų saugojimo paslaugos tiekėjai „Boxinn“ kauniečiams siūlo naudotis nuo 1 iki 12 kvadratinių metrų pločio saugomomis ir lengvai pasiekiamomis patalpomis. Specialiai įrengtose patalpose daiktai yra saugūs, nedulka, prireikus, jų savininkui yra pasiekiami bet kuriuo paros metu, kiekvieną dieną.

„Nors daiktai nėra saugomi namie, tačiau sėsti į mašiną ir nuvykti jų pasiimti čia pat, Kaune, nėra sudėtinga. Iš kitos pusės – namuose išvengiame dulkančių ir daug vietos užimančių retai naudojamų daiktų sandėliavimo“, – teigia pašnekovė.

Esant poreikiui, „Boxinn“ sandėliavimo paslaugomis galima naudoti ir ne ištisus metus, bet ir trumpesniems periodams – kai reikia kurį laiką sandėliuoti daiktus kraustantis, išvykus į ilgesnę kelionę ir tuo laikotarpiu atsisakius būsto nuomos ar atliekant remontą. Sandėliavimo patalpose laikomi daiktai ne tik saugomi saugos sistemos, bet ir apdraudžiami.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA