Orai: bus saulėta ir vėjuota | Kas vyksta Kaune

Orai: bus saulėta ir vėjuota

Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

Penktadienio dieną iš vakarų prie Lietuvos priartės naujas ciklono slėnis.

Pasak hidrometeorologijos tarnybos, prie jūros debesys ims tankėti anksčiausiai, jau po pietų ims lyti, pūs gūsingas pietvakarių vėjas. Temperatūra pajūryje pakils iki 4-6 laipsnių šilumos. Žemaitijoje iki vakaro taip pat daug kur palis, bet daugiausia negausiai. Termometrai rodys 1-3 laipsnius šilumos, bus vėjuota.

Pietiniuose ir rytiniuose Lietuvos rajonuose pro debesis pasirodys saulė, vėjas bus ramesnis, o lietus mažai tikėtinas. Kaune, Vilniuje, Panevėžyje, Utenoje ir Alytuje bus apie 2 laipsnius šilumos.

Šeštadienio naktį šaltasis atmosferos frontas su krituliais toliau keliaus per šalį. Vakariniuose rajonuose vyraus lietus, kartais įsimaišys šlapios snaigės, o rytiniame pakraštyje ne tik kris šlapdriba, bet tarpais pasirodys ir sniegas. Temperatūra pasiskirstys nuo 1 laipsnio šalčio kai kur rytuose iki 4 laipsnių šilumos prie jūros. Taigi vietomis reikės pasisaugoti ir plikledžio.

Paryčiais prie jūros ims stiprėti vakarų vėjas, gūsiai sieks 15-18 m/s, dieną vėjuota bus daugelyje rajonuose, vėjas įsismarkaus iki 15-20 m/s, vakariniame pakraštyje kai kur net iki 21-23 m/s. Krituliai bus negausūs, tačiau pasitaikys didesnėje šalies dalyje. Oras sušils iki 1-5 laipsnių šilumos.

Sekmadienio naktį stiprės anticiklono gūbrys debesys ims sklaidytis, kritulių klius mažiau. Beveik visur bus apie 1-2 laipsnius šalčio, susidarys plikledis. Tik prie jūros temperatūra išliks silpnai teigiama, tačiau čia žvarboka bus dėl gūsingo vėjo. Sekmadienio dieną įsivyraus sausi, mažiau vėjuoti orai. Rytiniuose rajonuose kai kur vis dar spaus silpnas šaltukas, o vakaruose sušils iki 1-3 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA