Perspektyvi fintech įmonė ruošiasi plėtrai – ieško IT specialistų Kaune | Kas vyksta Kaune

Perspektyvi fintech įmonė ruošiasi plėtrai – ieško IT specialistų Kaune

Organizatorių nuotr.

Žiniasklaidoje pasirodžius informacijai apie JAV bendrovėje „R1 RCM“ mažinamą darbuotojų skaičių ir galimą padalinio Kaune uždarymą, tarptautinę plėtrą planuojanti finansinių technologijų (fintech) įmonė „Bankera“ skelbia Kaune ieškanti patyrusių IT specialistų.

Ruošiasi tarptautinei plėtrai

„Bankera“ yra lietuvių įkurta fintech bendrovė, kuri šiuo metu baigia kurti skaitmeninės bankininkystės sprendimą ir planuoja sparčią plėtrą tarptautinėse rinkose. Naujų paslaugų kūrimui bendrovė šiuo metu aktyviai ieško JAVA, GO, PHP taip pat blockchain programuotojų, testuotojų, mobiliųjų iOS ir Android aplikacijų kūrimo, SEO bei kitų IT srities specialistų.

„Vykdydami plėtrą, siekiame prisidėti prie Lietuvos fintech sektoriaus konkurencingumo stiprinimo tarptautiniu mastu. Vilniuje ir Kaune įsteigtuose padaliniuose norime sutelkti talentus, kurie kurtų inovacijas bei vystytų naujus produktus bei paslaugas. Fintech sektoriuje išsiskiriame tuo, kad siekiame pritraukti aukštos kvalifikacijos specialistus, kurie ne tik prisidėtų prie sklandžios verslo ir paslaugų plėtros, bet ir naujų idėjų kūrimo”, — teigia vienas iš „Bankeros“ steigėjų Vytautas Karalevičius.

Anot V. Karalevičiaus, „Bankera“ komandoje dirba ne tik lietuviai, bet ir nemažai užsieniečių. Po „Bankeros” vardu kuriamoje inovatyvių verslų ekosistemoje šiuo metu suburta daugiau nei 100 specialistų komanda. Kaune įmonės būstinė įsikūrusi moderniame verslo centre „Kauno dokas“, kur darbuojasi apie 50 žmonių.

„Esame organizacija, kuriai būdingas tarptautiškumas. Siekiame, kad kiekvienas darbuotojas įmonėje jaustųsi vertinamas. Savo komandos nariams sudarome galimybes nuolat semtis žinių ir tobulėti: mokytis ne tik įmonės viduje, dirbant su savo srities profesionalais, bet ir išorėje – dalyvaujant seminaruose ir konferencijose”, – teigia V. Karalevičius.

„FinTech“ / Organizatorių nuotr.

Lietuvių įmonė – tarp inovatyviausių pasaulyje

„Bankera“ – jau daugiau nei kelis metus veikianti tarptautinė fintech bendrovė, kurią įkūrė trys jauni verslininkai iš Lietuvos: Vytautas Karalevičius, Mantas Mockevičius ir Justas Dobiliauskas. Įmonės kuriami inovatyvūs mokėjimų sprendimai sulaukia nemažai dėmesio tarptautinėje rinkoje.

Visai neseniai „Bankera“ buvo minima pasaulyje pirmaujančių fintech inovatorių reitinge „2019 Fintech100: Leading Global fintech innovators“, kurį sudarė ir paskelbė verslo konsultacijų bendrovė KPMG kartu su rizikos kapitalo investicijų fondu „H2 Ventures“.

Reitinge pristatomos pažangiausios fintech sektoriaus įmonės iš 29 pasaulio valstybių, o „Bankera“ šiuometiniame sąraše yra vienintelė Lietuvai atstovaujanti bendrovė, užimanti 42 vietą iš 100.

Šiuo metu „Bankeros“ komandos kuriamas skaitmeninės bankininkystės sprendimas apims patogią vartotojo sąsają mobiliajame telefone bei internete, mokėjimų sąskaitą eurais, vėliau ir kitomis valiutomis, mokėjimų kortelę bei įmokų surinkimą.

Tarptautinėse rinkose jau veikia keli „Bankera“ sukurti sprendimai: virtuali birža, kurioje galima prekiauti įvairiomis kriptovaliutomis, taip pat ir kriptovaliutomis įkeistų paskolų paslaugos.

Šiais metais „Bankera“ Vilniaus universiteto Kauno fakulteto vykdomos „FinTech“ studijų programos magistrantams įsteigė tris 2000 EUR vertės vardines stipendijas. Lietuvių įkurta fintech bendrovė taip pat yra moterų mentorystės programos „Women Go Tech“ remėja ir aktyvi dalyvė. „Bankera“ priklauso Lietuvos informacinių ir ryšių technologijų sektoriaus asociacijai INFOBALT.

Norintys prisijungti prie lietuvių įkurtos fintech įmonės komandos tai gali padaryti „Bankeros” karjeros svetainėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA