Į Lietuvą grįžta rudeniški orai | Kas vyksta Kaune

Į Lietuvą grįžta rudeniški orai

delfi.lt 2019/12/13 08:42
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienį dangumi plauks stori pilki kritulių debesys.

Naktį ir rytą šlapias sniegas kaitaliosis su lietumi, kai kur galima trumpa silpna lijundra, plikledis. Dieną dažniausiai lis: gausiau vakariniuose rajonuose, o rytiniuose tik padulksnos ar netgi pavyks lietaus išvengti. Veidus gairins gan smarkus pietryčių, pietų vėjas. Aukščiausia temperatūra 1–6 laipsniai šilumos: šilčiausia pietvakariniuose rajonuose, vėsiausia šiaurės rytiniuose.

Savaitgalis numatomas šiltėlesnis su lietumi ir šlapdriba, vėjuotas.

Šeštadienio naktį iš vakarų atslenkantys debesys vilgys žemę lietumi ir drėbs šlapiu sniegu. Temperatūra bus vos keli laipsniai šilumos ar artima nuliui, tik prie jūros apie 4 laipsnius. Dieną kritulių bus mažiau, vyraus lietus. Įsismarkaus pietų, pietvakarių vėjas, pajūryje jo gūsiai sieks 15–17 m/s. Temperatūra nuo 2–3 laipsnių šilumos Rytų Lietuvoje ir Žemaičių aukštumose iki 4–6 prie jūros ir pietvakariniuose rajonuose.

Apniukusi su krituliais (daugiausia šlapdriba ir sniegu) bus ir naktis į sekmadienį. Pūs stiprus vakarų, pietvakarių vėjas, vietomis jis sustiprės iki 15–17 m/s, o pajūryje tęsis audra, vėjo greitis numatomas iki 20 m/s. Temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 2, pajūryje 4 laipsnių šilumos. Vietomis keliai ir takeliai bus slidūs.

Dieną debesys plonės ir trauksis iš Lietuvos, tik šiauriniuose rajonuose išlieka negausių kritulių tikimybė. Aprims ir pietvakarių vėjas. Temperatūra 2–7 laipsniai šilumos.

Savaitės pradžioje tęsis šilti, dažniausiai apniukę, tarpais su lietumi orai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA