Kauno gatvėse vyks kartingų ištvermės lenktynės – galės išbandyti ir žiūrovai | Kas vyksta Kaune

Kauno gatvėse vyks kartingų ištvermės lenktynės – galės išbandyti ir žiūrovai

Organizatorių nuotr.

150 km/val. Tokiais greičiais miesto gatvėmis gali lėkti sportiniai gokartai. Tą jau du kartus Kauniečiams parodė „Rimo Grand Race“ lenktynių dalyviai. Šiemet, tradiciškai paskutinį rugsėjo savaitgalį, 28 ir 29 dienomis kartingo meistrai užims Kauno gatves lenktynėms jau trečiąjį kartą, skelbia organizatoriai.

Lenktynes veža pas žiūrovus

Lietuvos kartingo čempionatas jau pabaigė savo sezoną, o kartingų sporto klubas „Paske Racing“ rūpinasi, kad jis būtų uždarytas su trenksmu. Trečią kartą organizuoja didžiausias Lietuvoje 4 valandų kartingo ištvermės lenktynes pačioje Kauno širdyje, šalia M. K. Čiurlionio tilto. Negana to, prie jų prisijungs ir „Artkart“ taurės 200 ratų bei valandos trukmės vaikų ištvermės lenktynės.

Kartingas – bene pagrindinis jaunųjų lenktynininkų tramplinas į automobilių sporto olimpą. Tačiau dažnas mažiau automobilių sportu besidomintis pilietis susidūręs tik su nuomai skirtais gokartais kartingą įsivaizduoja kaip lengvą pasivažinėjimą pramogai, nors galingiausių kategorijų sportiniai gokartai važiuoja greičiau ir dinamiškiau nei absoliuti dauguma lenktyninių automobilių.

[galerija kiek=”12″]

„Su šiuo sportu susidūrę žmonės tiesiog neįsivaizduoja, kokios greitos ir dinamiškos tos kartingo varžybos. Visada norėjome parodyti tikras milžiniškais greičiais trumpose ir siaurose trasose lekiančių sportinių kartingų lenktynes plačiajai visuomenei ir džiaugiamės, kad šią svajonę mums pavyksta įgyvendinti jau trečią kartą: atvežame kartingo lenktynes į miestą, Kauno centrą“, – sakė renginio organizatorius, daugkartinis Lietuvos kartingo čempionas Paulius Paškevičius.

Su gokartu – 150 km/val greičiu miesto gatvėmis

Šeštadienį, rugsėjo 28 dieną „Rimo Grand Race“ dalyviai treniruosis laikinoje, miesto gatvėmis išraizgytoje trasoje, o didysis veiksmas vyks sekmadienį, rugsėjo 29-ąją. Lenktynių tądien bus daugiau nei ankstesniais metais. Beveik nuo pat aušros savo 200 ratų lenktynes važiuos „ArtKart“ serijos sportininkai, po jų – pirmą kartą vyks valandos vaikų ištvermės lenktynės.

O per pietus – didysis 4 valandų „Rimo Grand Race“ lenktynių startas.
Organizatoriai laukia apie 15-20 rimtai padirbėti pasiruošusių sportininkų komandų, kurios lėks galingiausiais sportiniais gokartais įskaitant ir pačius greičiausius KZ2 klasės gokartus pasaulyje.

Jeigu žmonėms įprasti nuomai skirti pramoginiai gokartai turi po 9 AG ir sveria daugiau nei 200 kg, tai KZ2 kartu su vairuotoju sveria 175 kg, o dvitaktis jo 125 cm3 darbo tūrio variklis išvysto net 50 AG. Per 6 bėgių sekvencinę pavarų dėžę jie galią siunčia užpakaliniams ratams ir 100 km/val greitį gali pasiekti greičiau vos per 2,5 sekundės, o maksimalus greitis gali siekti ir 200 km/val.

Kibios lenktyninės padangos, mažas svoris ir žemas jo centras leidžia mažiesiems lenktynių aparatams posūkiuose skrieti neįtikėtinu greičiu, dėl kurio vairuotojams tenka atlaikyti tokias išcentrines jėgas, kurias patiria tik formulių pilotai.

Sportiniai gokartai taip greitai keičia savo trajektorijas, kad iš tolo juos sunku susekti akimis. Tačiau Kauno miesto gyventojai ir svečiai lenktynes paskutinį rugsėjo savaitgalį galės stebėti iš labai arti, mat jos vyks miesto gatvėmis.

Lenktyniauti galės ir žiūrovai

Trasa išliks nepakitusi. Dalyviai startuos nusileidime nuo M. K. Čiurlionio tilto link H. Ir O. Minkovskių gatvės, joje apsisuks ir 300 m ilgio tiesiąją kils link Europos prospekto. Šioje tiesiojoje Ignas Gelžinis važiuodamas į įkalnę KZ2 kartingu užfiksavo 150 km/h greitį. Pasiekę Europos prospektą jie staigiai apsisuks ir grįš link Čiurlionio tilto. Dar vienas kairys posūkis atgal į Minkovskių gatvę ir sportininkai vėl pradės naują 1 km ilgio ratą.

Trasa bus itin palanki žiūrovams: užlipus ant kalnelio už tiesiosios, vedančios į Europos prospektą bus galima matyti visą trasą. Per garso kolonėles sklindantis komentatoriaus balsas leis geriau susigaudyti, kas vyksta trasoje. Kituose posūkiuose sudėti apsauginiai blokai leis prieiti prie pat trasos ir pamatyti vairuotojų ir gokartų darbą iš arti. Žinoma, jei tik akys spės vaizdą sugaudyti.

Lenktyniaus čia ne tik kartingo sportininkai. Savo jėgas galės išbandyti ir visi automobilius turintys vairavimo entuziastai. Sekmadienį iki pietų nuo trasos dešinėje Europos prospekto juostoje vyks slalomas, o po pietų savo automobilių variklių galingumais galės lygintis traukos, vadinamojo „Drago“ varžybų entuziastai.

Lenktynių trasos viduryje esančioje pievoje „Paske Racing“ komanda įrengs pramogų zoną su scena, maitinimo įstaigomis, pramogomis vaikams. Šalia esančioje „Show off“ teritorijoje pasirodys ir įspūdingiausi Lietuvoje esantys automobiliai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA