Kaune japoniškų automobilių gerbėjų susitikimui neatsispyrė ir prabangus „McLaren“ | Kas vyksta Kaune

Kaune japoniškų automobilių gerbėjų susitikimui neatsispyrė ir prabangus „McLaren“

„DM Media“ nuotr.

Trečiasis šiemet japoniškų automobilių gerbėjų susitikimas „JapMeet“, surengtas Kaune, patraukė ne tik tuos, kurie vairuoja modelius, kilusius iš Tekančios Saulės šalies. Prie milžiniškais piešiniais papuošto verslo komplekso A1 pasirodyti panoro ir išskirtinio „McLaren“ savininkas, ir „Lotus Exige“ vairuotojas.

[galerija kiek=”16″]

„JapMeet“ renginių seriją prieš ketvirtus metus rengianti JDM LT komanda turėjo mintį šitaip suvienyti tuos, kurie rinkdamiesi, kokį automobilį pirkti, pirmenybę teikia Japonijos šalių gamintojams. Jei pagamintus Europoje modelius vairuojantys automobilininkai gali burtis į atskiroms markėms ir modeliams skirtus susitikimus, japoniškų automobilių gerbėjų bendruomenės susitikimai kur kas įvairesni: vienas šalia kito stoja „Lexus“, „Toyota“, „Mazda“, „Nissan“, „Honda“ ir daugybės kitų ženklų gaminius vairuojantys entuziastai.

Būtent taip atrodė ir sezono uždarymu turėjęs virsti „JapMeet“ renginys Kaune. Čia vietos atsirado visiems: prabangiems VIP stiliumi ir ne tik išpuoselėtiems „Lexus“, senutėliui, kone iš mirusių prisikėlusiam, „Datsun“, net porai galingų „Nissan Skyline R33“ ir senam, jau retai gatvėse besutinkamam „Sunny“, visam būriui „Honda“ ir „Toyota“ markės modelių, rotoriniais varikliais apginkluotiems „Mazda RX“ ir daugeliui kitų.

Susitikime neapsieita ir be dovanų. Štai į susitikimą atkeliavusių automobilininkų nuomone, vienu iš įdomiausių renginio automobilių buvo įvardintas „Nissan Skyline R33“, kurio savininkas turimą modelį kaip reikiant „papiktino“. Jam į rankas atiteko japoniška „Idemitsu“ alyva. Įvertinti buvo ne tik „pikti“ automobiliai – automobilių puoselėjimo žinovų „GreenHill Motors“ akis patraukė juodas trečios kartos „Mazda RX7“, gavęs visą maišą kėbulo išorės dailinimui skirtų dovanų.

„Geriausia dalis tokiuose susitikimuose ta, kad net sezonui besibaigiant žmonės noriai važiuoja susitikti ir su bendraminčiais aptaria viską, kas aktualu. Pradedant per sezoną padarytais darbais, baigiant pasiguodimais, kad, pavyzdžiui, rotorinius variklius turintiems modeliams Lietuvoje beveik neįmanoma gauti tinkamos mineralinės alyvos“, – kalbėjo Selmas Adomonis, JDM LT bendruomenės narys.

Japoniškų automobilių gerbėjus vienijančių susitikimų organizatoriai juokauja, kad, panašu, trečius metus puoselėjama idėja tikrai vykusi, mat prie Kaune uždaryti sezono susirinkusių entuziastų prisijungė ir toli gražu ne japoniškų, tačiau tikrai išskirtinių automobilių vairuotojai.

Pasisveikinti su bendraminčiais atkeliavo Jonas Bereika, vairuojantis ryškiai žalios spalvos modifikuotą „Lotus Exige“ automobilį. Šis išskirtinis, Didžiojoje Britanijoje gimęs, automobilis buvo išrinktas ir geriausiu šiemet vykusio automobilių kultūros festivalio „Chill’n’Grill“ modeliu. O visiškai netrukus paskui jį atkeliavo ir prabangus, retos spalvos, „McLaren 720S“.

„Matyt, natūralu, kad nors ir tik japoniškų automobilių gerbėjams skirtas, tačiau benzingalviams patinkantis, susitikimas suvilioja ir tuos, kurie į savo vairuojamų modelių susitikimus taip paprastai imti ir nuvažiuoti negali. Tačiau kai visus vienija automobiliai, nieko nuostabaus, kad šie modeliai sulaukė ir dalyvių, ir būrio fotografų dėmesio“, – šypsojosi JDM LT komandos narys Žygimantas Dubovikas.

Nors ir žadėję sezoną užbaigti Kaune, JDM LT komandos nariai nusprendė, kad tašką reikėtų padėti Vilniuje su kiek kitokiu nei įprasta renginiu. Rugsėjo 27-ąją, penktadienį, nuo 17 iki 20 valandos japoniškų automobilių entuziastai kviečiami užsukti į Vilniaus technologijų ir dizaino kolegiją, kur vyks „JapMeet Special: Dyno Friday“.

Čia ne tik bus galima paganyti akis į įdomius ir išpuoselėtus japoniškus automobilius, tačiau ir patikrinti, kiek arklio galių slepiasi po kai kurių išskirtinių automobilių kapotais, mat galios matavimu pasirūpins kolegijos specialistai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA