Vaizdingoje Kauno marių pakrantėje esantys sklypai ir pastatai atsidūrė Karbauskių rankose | Kas vyksta Kaune

Vaizdingoje Kauno marių pakrantėje esantys sklypai ir pastatai atsidūrė Karbauskių rankose

BNS 2019/08/21 17:52
R. Tenio nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis su žmona Lina už neįvardijamą sumą įsigijo Kauno marių regioniniame parke, Jakštonių kaime, esančius sklypus ir pastatus. Anksčiau šie objektai priklausė politiko valdomo „Agrokoncerno“ įmonei.

Nekilnojamojo turto registre nurodoma, kad Karbauskiai iš „Žemės ūkio inovacijų centro“, kurio akcininkas yra R. Karbauskio kontroliuojamas „Agrokoncernas“, įsigijo penkis sklypus Burių gatvėje, Rumšiškių seniūnijoje esančiame kaime, taip pat gyvenamąjį namą, poilsio namą ir ūkio pastatą.

R. Karbauskio atstovė Dalia Vencevičienė BNS trečiadienį informavo, kad bendrovė „Žemės ūkio inovacijų centras“ šiemet projektą baigė ir jau išvystytą pardavė Karbauskiams „įvertinusi rinkos sąlygas“.

„Sandoris netrukus bus deklaruotas įstatymų numatyta tvarka ir atitinkamai su juo susijusi informacija bus vieša ir prieinama visuomenei. Be abejo, mokesčiai, kurie sudaro daugiau nei 3 mln. eurų, mokami teisės aktuose nustatyta tvarka ir terminais“, – informavo ji.

R. Karbauskio atstovė sakė negalinti viešinti informacijos, kam turtas bus naudojamas, motyvuodama siekiu apsaugoti politiko šeimos privatumą ir saugumą.

Pasak jos, komplekse įrengta ir mobili žemei grėsmę keliančių asteroidų observatorija, apie kurią R. Karbauskis yra užsiminęs anksčiau. „Observatorija pastatų komplekse yra ir jos paskirtis išlieka tokia pati, kaip ir minėta anksčiau“, – sakė D. Vencevičienė.

Jos teigimu, R. Karbauskis ragina abejojančius sandorio skaidrumu kreiptis į atsakingas institucijas. „Ramūnas Karbauskis neabejoja, kad šis sandoris taps oponentų taikiniu, todėl iš karto ragina abejojančius sandorio teisėtumu kreiptis į atsakingas institucijas, kad šios įvertintų ir visuomenę pasiektų objektyvi ir tikra, o ne neteisingais duomenimis ir spėlionėmis grindžiama informacija“, – teigiama jo atstovės atsiųstame komentare.

Anksčiau žiniasklaidoje skelbta, kad komplekso statytojams buvo panaikintas leidimas tverti mišką nenustačius, jog aptvare laikomi laukiniai gyvūnai, o kompleksą politikui priklausanti bendrovė stato taip galbūt siekiant apeiti mokesčius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA