Švarus automobilio salonas vos per keliolika minučių – misija įmanoma | Kas vyksta Kaune

Švarus automobilio salonas vos per keliolika minučių – misija įmanoma

D. Beržinio nuotr.

Kaip uoliai rūpinatės savo automobilio švara ir kiek laiko trunka ši rutina? Kad ir ką atsakytumėte, žemiau pateikta informacija gali maloniai nustebinti. „Švaros broliai“ jau kuris laikas sėkmingai keičia kauniečių vairuotojų įpročius, skatindami reguliariai rūpintis savo transporto priemonių „higiena“ ir visa tai daryti greitai, komfortiškai bei palankiomis kainomis.

Kompleksinė švaros paslauga

Savarankiškas automobilio švarinimas namų sąlygomis – ilgas ir dažnai varginantis procesas. Nenuostabu, kad daugelis šią pareigą linkę atidėlioti, o tam atranda galybę pasiteisinimų: prastos oro sąlygos, laiko stoka, netinkamas sezonas ir panašiai. Be to, kiemuose visos nuotekos tampa aplinkai nedraugiškais teršalais, o tai jau savaime prasilenkia su sąžine ir laikoma nusižengimu.

Visai kas kita, kuomet šios užduoties imasi profesionalai. Jie ne tik preciziškai atlieka savo darbą, tačiau ir muša operatyvumo rekordus: pilnas salono valymas trunka iki 12 minučių, o į tą pačią kainą (15,99 Eur) įskaičiuota VIP automobilio išorės plovimo programa – dar keletą minučių. Taigi visas paslaugų paketas – vos per ketvirtį valandos. Beje, nuolatiniams klientams, turintiems abonementus, šiuo metu salono valymas kainuoja dar pigiau – 11,99 Eur.

Būtent tokią kompleksinę paslaugą siūlo didžiausias Kaune „Švaros brolių“ filialas. Čia klientų patogumui veikia ne tik tunelinė plovykla, bet ir salono valymas.

Kol didelė specialistų komanda kruopščiai sukasi aplink automobilius, jų šeimininkai, užuot nuobodžiavę, gali mėgautis nemokama kava, arbata, saldumynais ir patogiu darbu ar tiesiog poilsio akimirka „lounge“ zonoje stebint, kaip meistriškai priešakyje blizginamos transporto priemonės.

Jokių rezervacijų

„Automobilio plovimas bei salono valymas turi būti įprastas ir savaime suprantamas veiksmas, nelaukiant kažkokio tinkamo momento. Juk rankas plauname čia ir dabar, tad lygiai taip pat reikia žiūrėti ir į transporto priemonę, kuri yra mūsų švaros atspindys. Čia elementari higiena. Tai ne kostiumas, kurį dažnas rengiamės tik išskirtinėmis progomis – automobiliu naudojamės nuolat“, – įsitikinęs „Švaros brolių“ tunelinių plovyklų tinklo vadovas Marius Slaboševičius.

Naujoji salonų valymo erdvė iš pirmo žvilgsnio nepanaši į įprastą plovyklą. Vienas didesnių jos privalumų – čia nereikalinga išankstinė registracija. Tuo pat metu aptarnaujama iki šešių automobilių, tad eilėje laukti irgi neteks. Praktiškais paslaugos išskirtinumais šių eilučių autorius įsitikino išbandydamas ją pats.

„Švaros brolių“ tunelinė plovykla / D. Beržinio nuotr.

Jei tunelinė plovykla iki šiol jau buvo įprastas reiškinys, tai gretimame pastate panašiu principu vykstantis salono valymas gerokai nustebino. Vienintelė užduotis vairuotojui – susirinkti asmeninius daiktus ir automobilyje esančius rakandus bei saugiai pasidėti į tam skirtą plastikinę dėžę. Toliau belieka patogiai įsitaisyti ir atsipalaiduoti vartant spaudos leidinius ar naršant telefone.

Darbas vyksta išties komandiniu principu: kol vieni šluosto durų arkas, slenksčius bei likusias tik ką iš plovyklos išriedėjusio automobilio detales, kiti suspausto oro pistoletais, galingais dulkių siurbliais švarina grindis, sėdynes, bagažinę ir visus kampelius. Toliau estafetė perduodama apdailos detalių ir stiklų valymui, o po akimirkos, žiūrėk, jau sugrįžta ir specialiu įrenginiu akivaizdžiai atnaujinti kilimėliai.

Keliskart greičiau nei namuose

O dabar suskaičiuokime, kiek visa tai užtruktų namuose, dirbant vienam. Nuo vandentiekio žarnos išvyniojimo ir aukšto slėgio įrenginio paruošimo iki paskutinių mostelėjimų šluoste ir dulkių siurblio padėjimo – mažų mažiausiai valanda ar net pusantros. Maža to, namie naudojami valikliai ir profesionalų pasitelkiamos specialios priemonės bei įranga neabejotinai skiriasi savo efektyvumu, todėl ir
ia rezultato kreivė krypsta toli gražu ne diletanto naudai. Galiausiai verta atsiminti, jog tokia saviveikla apskritai draudžiama.

„Švaros brolių“ tunelinė plovykla / D. Beržinio nuotr.

„Kiekvienas turėtume daryti tai, ką norime ir geriausiai mokame. Mūsų funkcija – pasirūpinti maksimalia automobilių švara už optimalią kainą. Augantis klientų susidomėjimas rodo, kad tai išties pasiteisina. Kol mūsų specialistai atlieka savo darbą, vairuotojams siūlome tą trumpą laiką išnaudoti savo reikmėms“, – sako M. Slaboševičius.

Tunelinė „Švaros brolių“ plovykla ir salono valymo erdvė veikia strategiškai patogioje vietoje, adresu Savanorių pr. 441A. Bendrovės atstovai pastebi, kad dažnam vairuotojui, atvažiavus į Kauną ar išvykstant iš miesto, tokios švaros paslaugos jau tapo savotišku ritualu, lyg kasdienė kavos pertraukėlė. M. Slaboševičius šypteli primindamas visiems gerai žinomą aksiomą, esą švarus automobilis važiuoja smagiau, tad ir kelionės juo – kur kas malonesnės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA