Susitikimas su Kauno pareigūnais: „švariems“ vairuotojams – dovanos | Kas vyksta Kaune

Susitikimas su Kauno pareigūnais: „švariems“ vairuotojams – dovanos

Kauno apskr. VPK nuotr.

Ketvirtadienį Kauno policijos pareigūnai kvietė vairuotojus į draugišką susitikimą – ne tik kalbėtis apie pagrindines kelių eismo taisykles ir kaip svarbu jų laikytis, tačiau ragino ir praktiškai pademonstruoti važiavimo gebėjimus mokomuoju automobiliu specialiai tam paruoštoje trasoje, o „švariausi“ vairuotojai buvo apdovanoti.

[galerija kiek=”8″]

Pranešime spaudai rašoma, kad į susitikimą atvyko didelis būrys ne tik vairuotojų, bet ir dviratininkų bei pėsčiųjų eismo dalyvių. Kiekvienas atvykęs gyventojas pareigūnams turėjo klausimų. Vieni teiravosi apie savo nuobaudas, kiti apie pasikeitusias eismo taisykles.

Pėstieji domėjosi, kokios baudos gresia einant pėsčiųjų perėja ir naudojantis mobiliuoju telefonu, tačiau jiems buvo paaiškinta, kad ne dėl baudos dydžio reikia būti atidiems ir atsakingiems, o dėl savo ir kitų eismo dalyvių saugumo. Visi atvykę į reidą dėkojo policijos pareigūnams už gerą nuotaiką ir puikią iniciatyvą.

„Manau, jog pareigūnai turėtų dažniau organizuoti tokio pobūdžio susitikimus su gyventojais. Smagiau su pareigūnais susitikti ne nusižengus, bet ir draugiškesnėje aplinkoje, tiesiog pabendrauti rūpimais klausimais“,- priemonės metu paklaustas, kaip vertina tokias akcijas, atsakė Mindaugas, besitikrinantis pas pareigūnus savo nuobaudų istoriją.

„Švariausiems“ reido dalyviams, kurie, patikrinus policijos sistemos duomenis, neturi galiojančių nuobaudų buvo dovanojamos šaunios radijo „Kelyje“ bei „Švarios brolių“ įsteigtos dovanos. Specialiai vairuotojams paruoštos dovanos, automobilio tepalai ir kiti maži automobilyje reikalingi atributai, atiteko šeimoms, kuriuose vairuojantys ir vyras ir moteris neturėjo galiojančių nuobaudų.

Taip pat „švarūs“ vairuotojai sulaukė ir kitų dovanų: galimybę nemokai nusiplauti savo automobilį bei nuolaidų kuponų kelionei taksi automobiliu. Į priemonę atvykę ne tik patyrę, bet ir būsimi automobilių vairuotojai, turėjo puikias galimybes prisiminti ar pasitikrinti turimas teorines ir praktines vairavimo žinias.

„Svarbiausi trys saugaus vairavimo komponentai yra tvarkingi stabdžiai, amortizatoriai bei geros padangos. Žinoma, svarbu, jog ir vairuotojas būtų puikiai pailsėjęs, jam netrukdytų pašaliniai veiksmai, kad asmuo, vairuojantis transporto priemonę, būtų susikoncentravęs į vairavimą. Šiandien važiavę dalyviai tikrai parodė gerus vairavimo įgūdžius, galbūt viena pagrindinių klaidų buvo netaisyklingas vairo laikymas, bet su visomis užduotis visi susitvarkė puikiai“, – priemonės metu kalbėjo vairavimo mokyklos „Auto ABC“ direktorius Tadas Puidokas.

Organizuotame draugiškame reide taip pat dalyvavo ir Kauno apskr. VPK Imuniteto valdybos pareigūnai, kurie vairuotojams priminė, kaip elgtis susidūrus su korumpuotu policijos pareigūnu, ką daryti jei pareigūnas ima kyšį. Taip pat kur galima kreiptis pastebėjus bet kokius korupcijos atvejus policijos sistemoje.

„Šiandien sulaukėme daugiau nei 100 vairuotojų , kurie norėjo pasitikrinti savo KET pažeidimų istoriją, padangų protektoriaus gylį, transporto priemonių tamsintų langų pralaidumą šviesai, ar tiesiog pabendrauti aktualiais klausimais.

Džiugu, kad apie 80 proc. dalyvaujančių priemonėje dalyvių galėjome pripažinti „švariais“ vairuotojais“, – po vykdytos priemonės kalbėjo Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus viršininkė Šarūnė Dzimidaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA