Priminimas bankų klientams – kai kurių pavedimų teks laukti keturias dienas | Kas vyksta Kaune

Priminimas bankų klientams – kai kurių pavedimų teks laukti keturias dienas

delfi.lt 2019/04/18 19:31
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį, po 16 val. pavesti mokėjimai į kitus bankus bus įskaičiuoti tik po Velykų, antradienį. Keturias dienas tarpbankiniai mokėjimai nevyks, tad nespėję to padaryti iki nurodyto laiko, gali nebeskubėti.

DELFI primena, kad tarpbankiniai mokėjimai nėra įskaitomi savaitgaliais ir švenčių dienomis. Lietuvos bankų asociacijos komunikacijos vadovė Valerija Lebedeva DELFI komentavo, kad daugelyje Europos šalių ne darbo diena yra ir Didysis penktadienis. Tad, nors Lietuvoje ši diena – darbo, mokėjimai jau nevyks.

„Prašome gyventojų atkreipti dėmesį, kad mokėjimai eurais į kitus Lietuvoje ir SEPA erdvės valstybėse registruotus bankus, pateikti 2019 m. balandžio 18 d. po 16 val., bus vykdomi kitą artimiausią visų bankų darbo dieną – š. m. balandžio 23 d.“, – sakė ji.

Tai galioja ir nustatytiems periodiniams mokėjimams. Tiesa, reikia turėti omenyje, kad jeigu pinigai pervedami asmeniui, kuris turi sąskaitą tame pačiame banke, jie įskaitomi iš karto.

Bankai plėtoja momentinių mokėjimų galimybę. Tai leis savaitgaliais ir švenčių dienomis akimirksniu pervesti pinigus į kitą banką. Pagal šalies bankų memorandumą, pasirašytą su Lietuvos banku, momentiniai mokėjimai tarp šalies bankų bus įdiegti vėliausiai 2019 metų lapkritį. Du didieji bankai Lietuvoje jau siūlo, nors ir ne pilnu pajėgumu šią paslaugą. Vieno banko klientai gali akimirksniu gauti lėšas, o kito – išsiųsti.

„Momentiniai mokėjimai jau veikia ir tarp „Swedbank“ bei SEB banko sąskaitų. SEB banko klientai nuo rugsėjo gali naudotis momentinių mokėjimų įskaitymo paslauga, o momentinius mokėjimus į kitus bankus gali atlikti „Swedbank“ privatiems klientams skirtos bandomosios išmaniosios programėlės „Swedbank 2019“ naudotojai“, – sakė V. Lebedeva.

Taip pat informuojama, kad atsiskaitymai mokėjimo kortelėmis prekybos vietose veiks įprastai, bus galima atsiskaityti mokėjimo kortelėmis internetinėse parduotuvėse, naudotis išmaniosiomis kredito įstaigų programėlėmis, išsiimti grynuosius bankomatuose.

Bendrovė „Paysera“ pranešė, kad mokėjimai tarp sistemos naudotojų, kaip ir įprastai, bus atliekami per kelias sekundes. Tuo metu pažymima, kad „Paysera“ suteikia galimybę pervedimą atlikti SMS žinute ir ne sistemos naudotojui. Tačiau tam, kad žmogus galėtų realiai gauti pinigus, jis turės atsidaryti „Paysera“ sąskaitą – tai šventiniu laikotarpiu gali užtrukti kiek ilgiau nei įprastai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA