Kauno mero darbo kabinete – skubi spaudos konferencija (tiesioginė transliacija) | Kas vyksta Kaune

Kauno mero darbo kabinete – skubi spaudos konferencija (tiesioginė transliacija)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Po atostogų sugrįžęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis darbo savaitę pradėjo nuo vizito sostinėje. Grįždamas į Kauną miesto vadovas per savo atstovus išplatino informaciją, kad 16 val. surengs skubią spaudos konferenciją iš savo darbo kabineto savivaldybėje. Žiūrėkite tiesioginę transliaciją portale „Kas vyksta Kaune“.

Spaudos konferencijos dalyviai ir tiesioginės transliacijos žiūrovai pirmieji sužinos, dalyvaus ar ne, V. Matijošaitis kovoje dėl Prezidento posto. Šiandiena buvo paskutinis terminas, kuomet V. Matijošaitis dar galėjo įteikti VRK dokumentus ir tapti kandidatu, tačiau žiniasklaidos duomenimis, VRK Kauno meras ar jo atstovai nepasirodė.

Šiuo metu V. Matijošaitis yra kandidatas kovo 3-iąją įvyksiančiuose tiesioginiuose mero rinkimuose. Jeigu V. Matijošaitis būtų išrinktas Kauno meru ir toliau kandidatuotų Prezidento rinkimuose ir juos galimai laimėtų, Kaune turėtų būti surengti pirmalaikiai mero rinkimai, kurie turėtų įvykti ne vėliau kaip per pusę metų nuo momento, kuomet miestas nebeturi vadovo. Tokia pati tvarka galiotų, jei V. Matijošaitis būtų pakviestas dirbti Vyriausybėje ar dėl kitų priežasčių nebegalėtų eiti savo pareigų.

Dar viena šios dienos aktualijų, susijusi su V. Matijošaičiu – LRT tyrimo paskelbta medžiaga, kurioje atskleidžiami V. Matijošaičiui priklausančio verslo interesai teritorijose netoli Lampėdžio ežero, kuriose įsikūrę net du draustiniai – Nemuno ir Nevėžio santakos kraštovaizdžio bei Veršvų. Neseniai miesto taryboje patvirtintos šių draustinių specialiųjų planų korekcijos, o LRT tyrimo duomenimis šių metų pradžioje viename iš šių draustinių buferinių zonų Kauno mero V. Matijošaičio įmonė „Vici investments“ įregistravo mažiausiai 15 sklypų, kuriuose planuojama statyti prestižinius būstus. V. Matijošaitis šio tyrimo medžiagą vadina „absurdu“ ir priešrinkimine „šmeižto kampanija“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA