Nuo šiol kauniečiai galės mėgautis desertais, apsupti meno kūrinių | Kas vyksta Kaune

Nuo šiol kauniečiai galės mėgautis desertais, apsupti meno kūrinių

G, M. Vainiūtės nuotr.

Vasario 14 d., Meilės dienos vakarą, žavinga Kauno publika susirinko pasimėgauti gyvos muzikos garsais, pažiūrėti ypatingos, aistra alsuojančios meno parodos ir pasmaguriauti natūraliais desertais be miltų, laktozės ir netgi cukraus, išgerti rožinės kavos ir pasidalyti geromis emocijomis.

„Šv. Valentino diena yra ta diena, kai, tikriausiai, nebūna per daug meilės, saldumynų ir rožinės spalvos, – juokauja desertų kūrėja, „Liu Patty desertinės“ savininkė Liucina Rimgailė. –Pagalvojome, kad būtent dėl šios priežasties smagu būtų pakviesti garbingus ir širdžiai mielus Kauno svečius, kad vieni pirmųjų mus aplankytų naujai atidarytoje desertinėje Kauno senamiestyje. Tai trečioji mūsų desertinė, tačiau ir ji yra išskirtinė.“

Su saldumynais Liucina pradėjo dirbti daugiau kaip prieš penkerius metus, o 2017 metais atidarė desertinę Vilniaus Užupyje, šimtametės vaistinės patalpose. Būtent dėl to joje yra autentiški, senoviniai baldai, gėrimai pateikiami kolbose ir menzurėlėse, o cukrus imamas pincetu. Liucina pasakoja, kad atidarius tokią desertinę, pakyla kartelė ir kitoms erdvėms. Teko palaukti beveik dvejus metus, kol atsirado dar viena nuostabi vieta – kauniečiams puikiai žinoma galerija „Balta“, kuriai vadovauja Kauno eglučių ir kitų žymių darbų kūrėja, menininkė Jolanta Šmidtienė. Būtent Jolanta ir jos būsima marti Miglė buvo tos, kurioms kilo idėja pakviesti „Liu Patty desertinę“ į Kauną ir pasiūlyti įsikurti galerijos patalpose.

„Jolantos ir Miglės kvietimas man buvo labai netikėtas, bet taip sutapo, kad kaip tik tądien, kai gavau jų laišką, viešėjau Kaune, – pasakoja Liucina. – Pagalvojau: jei viskas savaime susiklostys ir visoms tiks susitikti, reiškia, kad likimas mums palankus ir gali gimti gražių idėjų. Taip ir nutiko. Po trumpo pokalbio turėjome viziją, kaip apjungti meną ir desertus, kokių bendrų projektų galime įgyvendinti. Iškart po Kalėdų karštligės kibome į darbus.“

„Ši galerija pakerėjo mane nuo pirmos akimirkos! Ji labai konceptuali, didžioji dalis daiktų yra balti, kas man be proto patinka. Kad ir kur pasisuktum, pamatai nuostabius rankų darbo meno kūrinius. Ar gali būti geresnė vieta pailsėti, susitikti su šeima ar draugėmis ir pasimėgauti kokybišku desertu?“ – šypsosi džiaugsmo neslepianti verslininkė.

Galerijoje „Balta“ jau ne vienus metus pristatomos įvairios paveikslų ir kitų darbų parodos. Tai labai mėgstama ir dažnai kauniečių lankoma vieta, kurioje nuo šiol jie galės pabūti dar ilgiau, neskubėdami apžiūrėti visus darbus ir prisėsti gardžios rožinės kavos, suvalgyti klasikinį arba šiuolaikišką desertą be tam tikrų alergenų – glitimo, laktozės, kiaušinių ir / ar netgi cukraus!

Vieni pirmųjų šios vietos įvertinti užsuko garbingi ir gerai žinomi Kauno veidai – Kristina Kaikarienė su dukra ir vyru, Ingrida Rutkauskaitė-Naujokė su dukra Saule, Inga Budrienė, Karolis Murauskas, Gabrielė Grigolaiytė, Marius Žičius su šeima, Elvyra Monginienė su šeima, Agnė Martinkėnė, Kristi Andres prekės ženklo kūrėjai Kristina ir Andrius bei kiti.

Vakaro metu gyvo garso akustinę programą pristatė atlikėjas, renginių ir TV laidų vedėjas Tadas Rimgaila, svečiai galėjo apžiūrėti Jolantos Šmidtienės parodą „Meilės šokis“ ir pasimėgauti „Liu Patty desertinės“ gardumynais. Nuo pat pradžios netruko juoko, šiltų pokalbių bei pakilios nuotaikos. Galerijos ir desertinės šeimininkės tikisi, kad tokios emocijos nuo šiol šią vietą lydės visada!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA