Išaiškino, ką kauniečiai matė naktiniame danguje – Kas vyksta Kaune

Išaiškino, ką kauniečiai matė naktiniame danguje

delfi.lt 2019/01/10 20:25
Skaitytojų nuotr.

Ketvirtadienio naktį ar ankstyvą rytą, kai Lietuvoje spaudė tikras šaltukas, kauniečiai pastebėti ypatingą reiškinį – tarsi į dangų ištįsusias šviesas. Neįprastas vaizdas užfiksuotas ir Vilniuje – dangaus reiškinių entuziastai paaiškino, kaip susidaro šie stulpai.

Įvairiausių dangaus reiškinių entuziastai ir stebėtojai, pasivadinę „Sky Chasers LT“ ir turintys savo paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“, ketvirtadienio naktį Vilniuje taip pat spėjo užfiksuoti šviesos stulpus.

„Kai nusimato rimto minuso prognozė, visi laukiame tų kelių progų metuose sumedžioti šviesos stulpus. Šviesos stulpai (anglų k. – Light pillars) – ypač retas mūsų platumose fenomenas, kuriam susidaryti reikalinga itin žema temperatūra ir nemažas drėgmės kiekis ore – sakė gamtos reiškinių fotografas Mindaugas Gasparavičius.

– Tokiu atveju formuojasi miniatiūriniai ledo kristalėliai, kurie išsidėsto ore beveik horizontaliai, ir jų atspindima šviesa nuo bet kokio netoli žemės esančio šviesos šaltinio pavirsta į šviesos stulpą. Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį pavyko užfiksuoti šį reiškinį.“

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA