Prie „Urmo“ žiedo – pavojingi krovininio automobilio vairuotojo manevrai (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Prie „Urmo“ žiedo – pavojingi krovininio automobilio vairuotojo manevrai (papildyta)

Stopkadras

Prieš pat šventes „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas užfiksavo beatodairiškai Pramonės prospekte manevruojantį nedidelio krovininio automobilio vairuotoją. Nusprendęs pasigreitinti kelionę, jis šoko lėkti paskui skubantį greitosios medicinos pagalbos ekipažą.

„Manau, čia jau per įžūliai. Vos šono man „nenunešė“ ir sukėlė dar bent vieną avarinę situaciją“, – vaizdo registratoriumi prie Taikos ir Pramonės prospektų žiedo nufilmuotus mašinos viražus komentavo Žilvinas.

Įraše matyti, kaip krovininio automobilio „Ford“ vairuotojas naudojasi greitosios medicinos pagalbos gatvėje atvertu koridoriumi tuo pačiu pažeisdamas Kelių eismo taisykles (KET).

Apie situaciją „Kas vyksta Kaune“ pranešęs kaunietis pasakojo, kad greitosios ekipažas važiavo su įjungtais švyturėliais ir garsiniu signalu. Tai kitus eismo dalyvius privertė pristabdyti ir duoti medikams kelią. Tik ne „Fordą“ – šis nemažindamas greičio, kirsdamas dvigubą ištisinę liniją ir išvažiuodamas į priešpriešinio eismo juostą skuto paskui medikus link žiedinės sankryžos.

Žilvinas teigė švenčių proga neplanuojantis apie šį chuliganiško vairavimo atvejį pranešti policijai, tačiau paprotinti pavojingai besielgiančius eismo dalyvius būtų tikrai neprošal.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad pagal LR Administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 1 d. kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų. Visgi kirtęs ištisinę liniją keturių eismo juostų gatvėje, vairuotojas atliko lenkimą ten, kur tai griežtai draudžiama daryti, kėlė grėsmę eismo saugumui – už tai pagal 420 str. 1 d. bauda galėtų siekti nuo 170 iki 230 eurų.

Papildyta: 21:35 val. į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi ir krovininio automobilio vairuotojas, kuris paaiškino situaciją – svarbiausia buvo nukentėjęs žmogus.

„Aš važiavau su greitosios leidimu, nes buvo vykstama į įvykio vietą, kur nukentėjo mano darbuotojas. Suprantu, kad buvo pažeistos taisyklės, bet tuo metu žymiai svarbiau buvo nukentėjęs žmogus“, – skubėjimo priežastis atskleidė kaunietis.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA