Svarbi informacija: stabdomas šaukimas į privalomąją karo tarnybą | Kas vyksta Kaune

Svarbi informacija: stabdomas šaukimas į privalomąją karo tarnybą

Asociatyvi / I. Budzeikaitės nuotr.

Nuo šiandien stabdomas 2018 metų šaukimas į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą (NPPKT). Nauji šaukiamųjų sąrašai bus sudaromi 2019 m. sausio 10 d., iš kurių kitąmet į NPPKT planuojama pašaukti 3827 jaunuolius.

Kaip pažymima Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento pranešime žiniasklaidai, per 2018 m. Karo prievolės ir komplektavimo tarnyba gavo daugiau kaip 7000 prašymų atlikti NPPKT.

Pusė iš jų – apie 3000 – norėjo tarnybą pradėti savanoriškumo pagrindu (iš jų – 209 merginos), o likusieji, esantys šaukiamųjų sąraše, pasinaudojo pirmumo teise atlikti NPPKT. Po privalomųjų karo prievolės administravimo procedūrų atlikimo apie 3800 jaunuolių buvo pripažinti tinkamais pradėti NPPKT.

Šiais metais 22 Lietuvos Respublikos teritorijoje esančiuose Lietuvos kariuomenės daliniuose NPPKT pradėjo apie 3640 karo prievolininkų iš visos Lietuvos, daugiausiai – iš Vilniaus regiono (apie 1100) ir iš Kauno regiono (apie 1000). Iš jų daugiau nei 50 proc. buvo norintys atlikti NPPKT savo noru, likę – iš šaukiamųjų sąrašo pareiškę norą pirmumo teise atlikti tarnybą ir 140 karo prievolininkų pristatyta privalomai pašauktų.

„Džiaugiamės ir didžiuojamės jaunimu, kuris į tarnybą ateina savo noru. Tai piliečiai, kurie, nepaisant visų gyvenimiškų aplinkybių, jaučia atsakomybę ir atlieka pareigą Lietuvai. Taip pat dėkoju jaunuolių artimiesiems už palaikymą ir supratimą. Kitais metais tikimės, kad savanoriškai tarnybą pasirenkančių jaunuolių skaičius nesumažės“, – sakė Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos viršininkas Arūnas Balčiūnas.

Karo prievolės ir komplektavimo tarnyba primena, kad šaukimo nurodymai karo prievolininkams paštu nebėra siunčiami – informaciją, kada ir kaip atlikti procedūras karo prievolininkai randa karo prievolininkų sąraše internete arba portale www.karys.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA