Kauno eglutė įžiebta: įvertinkite jos grožį | Kas vyksta Kaune

Kauno eglutė įžiebta: įvertinkite jos grožį

2018-ųjų Kauno Kalėdų eglė / R. Tenio nuotr.

Rotušės aikštėje šeštadienio vakarą sutvisko Kauno eglutė ir pasklido kalėdinė atmosfera. Beprasidedant šventiniam laikotarpiui, kviečiame pažvelgti į gražiausius laikinosios sostinės žaliaskarės vaizdus ir prisiminti įspūdingą vakarą.

Jolantos Šmidtienės kurtos kalėdinės eglės pagrindinės dekoracijos šiemet pagamintos iš 2,5 mln. baltų plastikinių šiaudelių. Apšviesti papuošimai iš kiek toliau primena masyvias sniego pusnis, slegiančias eglutės šakas.

Iš tikrų eglišakių suformuotas medis taip pat padabintas gelsvų lempučių tinklu, o eglę supa akinančios žvėrelių skulptūros. Rotušės aikštėje įsikūrė ir Kalėdų miestelis, suskirstytas į keturias zonas: amatų, užkandžių, vaikų ir jaunimo.

Šiose „salelėse“ šaltą dieną bus galima išgerti arbatos ir užkąsti, pasisupti ar gražiai nusifotografuoti, vyks įvairiausi edukaciniai užsiėmimai, susitikimai su Kalėdų seneliu ir gausybė kitokios veiklos.

[susije_video kurie=””]

Tuo tarpu drobe šviesos instaliacijoms renginio vakarą tapo ir pats rotušės pastatas, o susirinkusią minią įžiebimo momentą ir po koncerto akino griausmingi fejerverkai.

Ne mažesnio dėmesio vertas buvo pats šventinis koncertas, kurį organizavo Kauno kultūros centras, o informaciniu partneriu tapo portalas „Kas vyksta Kaune“. Renginį vedė Mantas Stonkus su Ugne Skonsmanaite – ant scenos su šokėjų numeriais ir be jų lipo Ieva Zasimauskaitė ir Danguolės Beinarytės choras „Draugystė“,„Biplan“, Justinas Jarutis ir „Daddy Was a Milkman“, Monique, Birutė Dambrauskaitė.

Eglutės įžiebimo renginys vainikuotas paleidus Kauno Kalėdų radiją. Melodijos, kurias užsakyti portale kaledos.kasvyksta.lt gali kiekvienas, Rotušės aikštėje suskambo sulig Andriaus Žiurausko, Ievos Zasimauskaitės ir „Kas vyksta Kaune“ vadovo Vaido Pilkausko duotu ženklu.

Kaip anksčiau minėjo J. Šmidtienė, vienkartiniai plastikiniai šiaudeliai, iš kurių pagaminta didžioji dalis žaliaskarės dekoracijų, bus perdirbami. „Nei viena mūsų eglutė nebuvo tiesiog išmesta arba sudeginta“, – šią savaitę kalbėjo Kauno puošmenos kūrėja.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA