Ruduo parodė nagus: kauniečiai gūžėsi nuo žvarbaus vėjo | Kas vyksta Kaune

Ruduo parodė nagus: kauniečiai gūžėsi nuo žvarbaus vėjo

R. Tenio nuotr.

Trečiadienį oras Kaune tikrai nelepino – saulės spinduliai neturėjo šansų prasiveržti pro storus debesis, o pilką dangų su žeme maišė dar ir tarpais pasirodęs lietus. Miestiečiams spintose teko ieškoti šiltesnių striukių ir paltų, tačiau nuo veriančio vėjo apsiginti buvo nelengva.

Lengvų vasarinių drabužių sezonas uždarytas sulig praėjusiu savaitgaliu, tačiau trečiadienį besibaigiantis rugsėjis itin aiškiai parodė tą rudens veidą, kurį išvydę medžiai geltonuoja ir meta lapus, o gyventojai pradeda svarstyti, kad visai praverstų žieminis apdaras.

Daugelis „Kas vyksta Kaune“ fotografo miesto centre ir Senamiestyje sutiktų praeivių nepasididžiavo apsivilkti ilgus paltus ir apsimuturiuoti plačiais šalikais. Užmiršę pastarąjį aprangos elementą, rodosi, pasigailėjo – gūsiai vertė gūžtis ir aukščiau traukti apykakles.

Kiti, jautresni šalčiui, maukšlinosi kepures ar gobtuvus. Šie ne tik šildė, bet neabejotinai gelbėjo skėčių nepasivarginusius pasiimti kauniečius, mat miestą prislėgusi pilkuma nepagailėjo ir lietaus.

Tiesa, trečiadienio vėsa svajoti apie karštos kakavos puodelį vertė ne visus: kai kurie drožė gatvėmis nerūpestingai atsilapoję, kankorėžis stovėjo Santakoje treniruotomis plikomis kojomis, o Maironis kaip visuomet matavo Rotušės aikštę mąsliu žvilgsniu – tautos dainiaus galva gerai dirba ir be kepurės.

Visai neatrodė šalta ir nublizgintam „Volkswagen Golf“ pirmukui, nors sulig rimtesnėmis šalnomis už jo vairo sėdintis entuziastas, ko gero, užrakins antikvarinį „Golfą“ garaže ir lauks sugrįžtant pavasario.

Visgi tų šalnų dar teks palaukti, ateinančiomis dienomis oras bus ne toks ir prastas. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, ketvirtadienį bus debesuota, ryte gali pakrapnoti lietus, o popiet, pasirodžius saulei, temperatūra kils iki 14-17 laipsnių.

Penktadienį bus debesuota su pragiedruliais, smarkesnio lietaus galime sulaukti pirmoje dienos pusėje, oras šils iki 11-14 laipsnių. Savaitgalis turėtų būti saulėtas, dieną laikysis 13-14 laipsnių temperatūra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA