Žalgiriečius įkvėpusio filmo režisierius A.Matelis: „Žalgiris“ – daugiau nei komanda – Kas vyksta Kaune

Žalgiriečius įkvėpusio filmo režisierius A.Matelis: „Žalgiris“ – daugiau nei komanda

R. Tenio nuotr.

Eurolygos rungtynes su Stambulo „Fenerbahce“ ekipa „Žalgirio“ arenoje iš arti stebėjo lojalus Kauno „Žalgirio“ gerbėjas bei iškilus Lietuvos kino filmų režisierius ir prodiuseris Arūnas Matelis.

„Žalgiris TV“ rubrikos #ŽaliaBalta svečiu tapęs režisierius, duodamas interviu, kalbėjo apie nuo seno augusią meilę „Žalgiriui“, prisiminė aršiausias kovas su Maskvos CSKA komanda ir atskleidė maloniai nustebęs sulaukęs žalgiriečių apsilankymo filme „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“.

„Šį filmą sukurti užtruko aštuonerius metus. Tai kaip ir didžiulė dalis mano gyvenimo. Džiaugiuosi, jog filmą rodo, priima į festivalius, tačiau labiausiai nudžiugino žalgiriečių apsilankymas“, – apie filmą „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ ir nustebinusį žalgiriečių vizitą kalbėjo A.Matelis.

Garsus režisierius prisiminė ir pats turėjęs neblogų įgūdžio krepšinio aikštelėje bei iki šiol mena „Žalgirio“ kovas Kauno sporto halėje.

„Aš užaugau su „Žalgiriu“. Mane mama visada pasiimdavo į rungtynes Kauno sporto halėje, turėdavau net gėlių nunešti komandos kapitonui. Krepšinis visuomet buvo svarbi mano gyvenimo dalis, aš ir pats lankiau krepšinį, tuo metu net krepšinio lanką pasiekdavau pašokęs. Taigi, krepšinis išliko ne tik kaip sportas ar savęs realizavimas, bet „Žalgiris“ visad buvo daugiau nei komanda. Tik šios komandos dėka galėdavome pasijusti dideli ir pranašesni už Maskvą, už Rusiją bei pasiekti pergalių kaip vieninga valstybė“, – trumpam kelis dešimtmečius atgalios sugrįžo pašnekovas.

Pilname interviu #ŽaliaBalta interviu A.Matelis dar labiau pasinėrė į skambiausius kauniečių laikus, kalbėjo apie „Žalgirio“ sirgalių lojalumą, nugalėtojų mentalitetą ir išlikusią dvasią bei tikėjimą, jog pergales nulemia ne pinigai, o atsidavimas aikštėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA