Skaitytojai teiraujasi: ką matuoja šios kameros? – Kas vyksta Kaune

Skaitytojai teiraujasi: ką matuoja šios kameros?

Skaitytojų nuotr.

Ketvirtadienio vakarą portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojų laiškai, fiksuojantys, pasak jų, neaišku kam priklausančius automobilius ir šalia jų stovinčią įtartiną įrangą. Kelių minučių skirtumu mus pasiekė skaitytojų nuotraukos iš skirtingų Kauno vietų, kur iš pažiūros taip pat atrodantys automobiliai pastatyti šalikelėse, kitur matoma tik įranga. Skaitytojai teiraujasi – ką čia kas matuoja?

„Jau kelios dienos jis su ta kamera stovi tai vienoj kelio pusėj tai kitoj… ” – apie matomą automobilį šalia įvažiavimo į Sargėnus pasakoja skaitytojas. Toks pats automobilis, skaitytojo teigimu, stovi ir netoli prekybos ir pramogų centro „Mega“.

Kitas skaitytojas atsiuntė nuotrauką, tačiau joje matoma tokia pati į kamerą panaši įranga, kaip ir kito skaitytojo nuotraukoje. Ji užfiksuota šalia Sargėnų.

Pirmasis skaitytojų spėjimas, žinoma, jog tai greitį fiksuojantys radarai arba naujosios, vairuorojų siaubu pramintos, kameros, kurios fiksuodamos numerius iškart patikrina, ar automobilis yra draustas bei ar galioja techninė apžiūra.

Skubame nuraminti skaitytojus – nuotraukose matomi automobiliai priklauso „Kelių ir transporto tyrimo institutui“. Įmonės misija – vykdyti veiklą, kuri sudarytų sąlygas gerinti kelių infrastruktūros būklę. Labai tikėtina, kad nuotraukose užfiksuota įranga yra skirta planinių skaičiavimų vykdymui.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kaune vykstančius įvykius, rašykite spec. formos „Pranešti naujieną“ pagalba arba per Facebook puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA