Pajėgiausi Europos boksininkai Kaune susirungs jau 21-ąjį kartą | Kas vyksta Kaune

Pajėgiausi Europos boksininkai Kaune susirungs jau 21-ąjį kartą

Organizatorių nuotr.

Gegužės 17-19 dienos turėtų būti apibrėžtos raudonai kiekvieno bokso mylėtojo kalendoriuje. Būtent šiomis dienomis Kauno Sporto halė prisipildys ištikimiausių bokso gerbėjų ir pranašiausių sportininkų iš visos Europos – jie jėgas išbandys tarptautiniame Algirdo Šociko bokso turnyre.

Kauno bokso federacijos (KBF) organizuojamas čempionatas vyks jau 21-ąjį kartą. Per ilgą čempionato rengimo istoriją, šis bokso turnyras jau yra užsitarnavęs pripažinimą tarp Europos sportininkų ir jam yra suteikta aukščiausia Tarptautinės bokso federacijos AIBA A kategorija.

Šiemet tris dienas truksiančiame turnyre susikaus per 70 sportininkų iš 14 Europos valstybių, tarp kurių rikiuojasi pajėgiausi boksininkai iš Prancūzijos, Ukrainos, Vokietijos. Kasmet čempionato organizatoriai džiaugiasi dideliu susidomėjimu, augančiu dalyvių ir žiūrovų skaičiumi.

„Turnyras su kiekvienais metais vis auga, labai tai jaučiame. Nors šiemet dalyviai tik iš Europos, tačiau tikrai netruks audringų ir įdomių dvikovų“ – mintimis apie artėjantį turnyrą dalijosi KBF prezidentas Rimantas Rutkauskas.

Taip pat jis džiaugiasi, kad A. Šociko turnyras yra puiki vieta talentingų sportininkų karjeros pradžiai. 2012-aisiais šiame čempionate dalyvavo britas Anthony Joshua. Praėjus penkeriems metams, šis sportininkas yra iškovojęs pasaulio čempionato vicečempiono titulą, Londono olimpinėse žaidynėse buvo absoliutus lyderis, o prieš kelias savaites įtemptojo kovoje įveikė ukrainietį V. Kličko ir tapo pasaulio sunkiasvorių bokso čempionu pagal IBF,WBA ir IBO bokso versijas.

Į visiems jau gerai pažįstamų ir jaunų, dar tik karjeras pradedančių, boksininkų kovas KBF kviečia jau šį trečiadienį, 16 val. Pusfinalio dvikovos užvirs ketvirtadienį nuo 16 val., o viską vainikuos finalinės penktadienio kovos, kurių pradžia 18 val.

Algirdas Šocikas (1928-2012) – boksininkas, bokso treneris, daugkartinis Europos, SSRS ir Lietuvos sunkaus svorio bokso čempionas. Per 11 metų ringe, sportininkas, pasižymėjęs tobula technika ir džentelmeniškumu, iškovojo 118 pergalių. Tarptautinis jo vardo bokso turnyras, kurio nugalėtojai apdovanojami medaliais bei stiklinėmis A. Šociko bokso pirštinėmis, Kaune rengiamas nuo 1996 m.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA