Lietuvos policijos mokykloje renkama šimtas būsimų kursantų | Kas vyksta Kaune

Lietuvos policijos mokykloje renkama šimtas būsimų kursantų

Organizatorių nuotr.

Lietuvos policijos mokykloje (toliau – LPM) šiandien prasidėjo būsimų kursantų atranka, kuri truks visą savaitę. Įveikti visas užduotis bando 161 pretendentas, tačiau priimti bus tik patys geriausi.

[galerija kiek=”12″]

Atrankos metu yra vertinamas kandidatų bendras fizinis pasirengimas, loginio mąstymo, teksto suvokimo ir raštingumo gebėjimai, pretendento motyvacija ir gebėjimas argumentuotai pagrįsti priimtą sprendimą mokytis LPM ir tapti policijos pareigūnu.

„Atrankoje šįmet dalyvauja kiek mažiau kandidatų nei pernai, tam įtakos gali turėti pasikeitę atrankos reikalavimai. Būsimi kursantai privalo būti puikios sveikatos, fiziškai stiprūs, motyvuoti, turėti gerus mokymosi gebėjimus ir turi turėti vairuotojo pažymėjimą bei 9 mėnesių vairavimo stažą“, – pasakojo LPM Mokymo organizavimo skyriaus viršininkas Arūnas Vaičiulis.

Savo ateitį susieti su policija iš viso pageidavo beveik pusę tūkstančio asmenų. Dalis jų neįveikė Centrinės medicinos ekspertų komisijos barjero, kiti – neatitiko nepriekaištingos reputacijos kriterijaus.

„Kandidatų gal ir mažiau, tačiau džiugina tai, kad policijos pareigūnais nori būti asmenys, kurie jau turi aukštąjį išsilavinimą. Atrankoje dalyvauja 28 asmenys, turintys kažkurios aukštosios mokyklos diplomą“, – pabrėžė A. Vaičiulis.

Tarp pretendentų yra 6 jaunuoliai, kurių tėvai yra policijos pareigūnai, nemažai pretendentų yra baigę bazinius karinius mokymus.

Mokymo organizavimo skyriaus viršininkas pastebėjo, jog atrankoje šiemet dalyvauja daugiau vaikinų nei merginų.

„2014-2015 metais proporcijos buvo beveik vienodos. Jeigu atrankoje dalyvaudavo apie 200 kandidatų, tai pusę jų būdavo merginos. Šįkart dominuoja vaikinai. Mokytis LPM ir tapti kursantais pageidauja 102 vaikinai ir 59 merginos“, – teigė A. Vaičiulis.

LPM planuoja priimti iki 100 kursantų. Laimingųjų sąrašas paaiškės tik rugpjūčio 24 d., kuomet baigsis atranka.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA