Senasis Kaunas: kaip tvarkosi Lietuvos kino teatrai – Kas vyksta Kaune

Senasis Kaunas: kaip tvarkosi Lietuvos kino teatrai

"Lietuva senose fotografijose" nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ tęsia straipsnių ciklą, kuriame pateikiamos svarbios XX amžiuje tą dieną spaudoje paskelbtos naujienos (kalba netaisyta), kurias pavyko išsaugoti Architektūros ir Urbanistikos tyrimų centro komandai. Rugpjūčio 14-ąją 1931-ais metais „Lietuvos žinios“ rašė apie tai, kaip tvarkosi Lietuvos kino teatrai.

„Šiomis dienomis Lietuvos kinematografininkų sąjunga sušaukė visus garsinės kino aparatūros atstovus Lietuvoje pasitarti tos aparatūros įvedimo į Lietuvos kinematografus reikalais. Pasirodo, jog ne tik Kauno, bet ir provincijos kinematografai labai tuo susidomėjo ir daugumas jų yra pasiryžę dar šiemet tokią aparatūrą įsigyti.
Kadangi naujausia – lichton – aparatūra yra labai komplikuota ir jos aptarnavimui reikalingi daugiau prityrę žmonės, tai kinematografininkų sąjunga yra nusistačiusi artimiausiu laiku paruošti atitinkamą mechanikų kadrą, suruošdama specialius kursus. Į tuos kursus, kurie truks apie dvi savaites laiko, bus pakviesta dėstyti eilė specialistų, kaip iš Lietuvos, taip ir užsienio.

Be to, sąjunga numato pakviesti iš užsienio gerą specialistą kino operatorių, kuris nuolat trauktų kroniką iš Lietuvos gyvenimo. Šitos kronikos bus demonstruojamos visuose Lietuvos kinematografuose.

Šiems ir daugumai kitų klausimų aptarti, 25. VIII Kaune šaukiamas visų Lietuvos kinematografininkų suvažiavimas.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA