Abiturientai laiko istorijos valstybinį brandos egzaminą | Kas vyksta Kaune

Abiturientai laiko istorijos valstybinį brandos egzaminą

Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Birželio 15 d. vyksta istorijos valstybinis brandos egzaminas. Jį pasirinko laikyti 10 836 kandidatai. Šis egzaminas vykdomas šimtas septyniolikoje Lietuvos savivaldybių administracijų įsteigtų centrų.

Egzamino užduotis parengta pagal egzamino programą. Joje nurodyta, kad egzamino užduotyje bus klausimų iš Lietuvos ir pasaulio istorijos Viduriniaisiais, Naujaisiais amžiais ir iš Naujausiosios istorijos. Užduotyje yra po 40 proc. užduočių, kurios tikrina mokinių žinias, supratimą ir žinių taikymą, 20 proc. užduočių tikrina aukštesnius mokinių mąstymo gebėjimus. Istorijos brandos egzamino mokinių pasiekimų lygių apraše pateikti patenkinamo, pagrindinio ir aukštesniojo pasiekimų lygių reikalavimai tikrinamiems mokinių gebėjimams pagal atskiras turinio sritis.

Taip pat galima susipažinti ir su užduočių pavyzdžiais, kurie iliustruoja istorijos brandos egzamino patenkinamo, pagrindinio ir aukštesniojo lygio mokinių pasiekimus.

Siūloma susipažinti su istorijos valstybinio brandos egzamino vykdymo reikalavimais. Juos dalyko brandos egzamino vykdymo dieną, prasidedant egzaminui, kandidatams priminė ir egzamino vykdytojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA