Keičiasi atrankos taisyklės į Policijos mokyklą: trumpinamas vairavimo stažas | Kas vyksta Kaune

Keičiasi atrankos taisyklės į Policijos mokyklą: trumpinamas vairavimo stažas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Policijos departamentas prie vidaus reikalų ministerijos reaguodamas į asmenų, norinčių tapti policijos pareigūnais, prašymus, koreguoti atrankos taisykles, nusprendė pakeisti kelis atrankos į  Lietuvos policijos mokyklą (toliau – LPM) taisyklių punktus.

„Nuolat mąstome, kad mūsų būsimiems kursantams baigus mokslus, būtų kuo paprastesnės sąlygos įsilieti į policijos pareigūnų gretas. Kadangi atėjęs dirbti į policiją jaunas pareigūnas 3 mėnesius turi adaptacijos laikotarpį, sumažinome iki 9 mėnesių reikalavimą stojančiajam turėti vairuotojo pažymėjimą”, – sakė Policijos departamento Žmogiškųjų išteklių valdybos direktorius Tomas Bikmanas.

Iki šiol galiojo reikalavimas turėti 1 metų vairavimo stažą. 2016 m. gegužės 6 d. įsigaliojus atrankos taisyklių pakeitimams, privalu turėti ne mažesnį kaip 9 mėn. vairavimo stažą (skaičiuojant nuo mokymo pradžios dienos, t. y. iki 2016-09-01).

Dar viena naujovė kandidatams – jie turi turėti teisę vairuoti transporto priemonę su mechanine pavarų dėže.

„Toks pakeitimas padarytas atsižvelgiant į tai, kad dauguma policijoje esančių automobilių yra su mechaninėmis pavarų dėžėmis”, – paaiškino T. Bikmanas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA