Verpalus prabangiems pasaulio laivams gaminanti įmonė stinga darbuotojų | Kas vyksta Kaune

Verpalus prabangiems pasaulio laivams gaminanti įmonė stinga darbuotojų

Organizatorių nuotr.

Dažnai esame įpratę girdėti, jog visi geriausi, prabangiausi ir technologiškai stipriausi produktai pasaulyje yra gaminami tokiose šalyse kaip Vokietija, Japonija arba JAV.

[galerija kiek=”4″]

Tačiau mažai kam žinoma, jog pačiame Lietuvos centre, Raseiniuose, įsikūrusi verpalų gamykla audžia siūlus, iš kurių vėliau gaminami kilimai prabangiausiems pasaulyje kruiziniams laivams.

Lietuvoje nežinoma, o Europoje tarp geriausių

Prieš daugiau kaip dešimtmetį Raseinių rajono Andrušaičių kaime įkurta Danijos kapitalo įmonė „Danspin“ dabar yra viena stipriausių Europoje natūralios vilnos ir sintetinių pluoštų perdirbėja. Avių vilna verpalų gamybai į šią įmonę atgabenama iš Naujosios Zelandijos, Didžiosios Britanijos,  Islandijos, Ispanijos, Graikijos, Kinijos, Mongolijos. Vėliau Raseiniuose ši žaliava specialiai paruošiama ir sumaišoma, karšiama, verpiama, o pagaminti siūlai naudojami kilimų gamybai.

Daugiau kaip 370 darbuotojų turinti „Danspin“ įmonė per parą pagamina virš 30 tonų verpalų. O per dieną čia perdirbamas toks vilnos kiekis, kuris yra nukerpamas nuo daugiau kaip 10 000 avių. Gaminant tokį milžinišką kiekį verpalų gamykla privalo dirbti 24 valandas per parą ir 7 dienas per savaitę. Tačiau visus gamybos resursus tikrai atperka gaunamas rezultatas.

Šiuo metu iš „Danspin“ verpalų išausti kilimai jau yra naudojami daugybėje prestižinių vietų. Pavyzdžiui, vaikščiodami po Kopenhagos operos rūmus, kurie pripažinti kaip geriausiai įrengtais visame pasaulyje, matysite kilimus pagamintus būtent šioje įmonėje. Taip pat „Danspin“ gaminiai yra panaudoti geriausiame Danijoje 5 žvaigždučių viešbutyje „D‘Angleterre“, Jungtinės Karalystės „Premier League“ stadionų patalpose bei tarptautinių kompanijų gaminamuose „Boeing“ ir „Airbus“ lėktuvuose.

Aukšta kokybė traukia prestižinius klientus

Vienas didžiausių „Danspin“ klientų – tai Danijos įmonė „Dansk Wilton“, kuri visai neseniai aplenkė tarptautinius konkurentus ir iš laivų statyklos „STX France“ gavo didelį aukščiausios klasės kilimų užsakymą laivų kompanijai „Royal Caribean“. Tai reiškia, jog „Danspin“ įmonės užduotis bus per artimiausius mėnesius paruošti verpalų kilimams, kurie bus padengti 360 metrų ilgio laive „Harmony of the Seas“. Šis laivas talpina 5 400 keleivių, turi savo barmenus-robotus, klientams siūlo net tris banglenčių kaskadas ir yra didžiausias pasaulyje kruizinis laivas.

Vėliau tos pačios klasės bei dizaino, tik jau antrame pagal dydį pasaulyje, kruiziniame laive irgi bus pakloti iš „Danspin“ verpalų išausti kilimai. Be to, visai neseniai buvo sudaryta dar viena užsakymo sutartis su Vokietijos laivų statykla „Mayer Werft“, kuri laivybos kompanijai „Star Cruises“ gamins kilimus dviem aukščiausios klasės laivams.

Įmonės vadovas Rosvaldas Kunickas apibendrina dabartinę situaciją: „Iš viso keturiems didžiausiems pasaulio vandenynuose plaukiosiantiems kruiziniams laivams yra užsakyta 250 000 kv.m. kilimų, kuriems išsausti reikės 325 000 kg verpalų, pagamintų būtent „Danspin“ verpykloje. Tam, kad būtų lengviau suvokti, kokie tai skaičiai, galiu pailiustruoti, jog per parą mūsų įmonėje pagaminto siūlo ilgis yra toks, kad galėtume apjuosti visą Žemės planetą 1,5 karto, o per metus pagaminame tiek siūlų, kad galėtume nutiesti juos nuo Žemės iki Mėnulio ir atgal daugiau kaip 18 kartų!“

Ieško daugiau darbuotojų

Stiprūs, tarptautiniai „Danspin“ įmonės klientai (biurai, viešbučiai, kruiziniai laivai, lėktuvai ir t.t.) dažniausiai sudaro ilgalaikius kontraktus, tad tai rodo, jog rinkoje iš tiesų egzistuoja didelis aukštos kokybės vilnos ir profesionaliai pagamintų produktų poreikis. Šią tendenciją atspindi ir nuolat didėjantys užsakymai pačiai įmonei.

Tuo pačiu daugiau užsakymų reiškia ir daugiau darbo verpyklai. Todėl jau dabar UAB „Danspin“ ieško apie 20 naujų gamybos darbuotojų, suinteresuotų dirbti stabiliai ir intensyviai. Darbas „Danspin“ įmonėje skirstomas 8 valandų trukmės pamainomis nuo 6:00 iki 14:00, nuo 14:00 iki 22:00 arba nuo 22:00 iki 06:00.

„Norime, kad sektųsi ne tik pačiai įmonei, bet ir jos darbuotojams, todėl visada stengiamės kelti vidinę darbuotojų motyvaciją, garantuojame tvarkingas darbo sąlygas, racionalų darbo užmokestį ir 370 naujų nuolat besišypsančių kolegų“, – apie savo darbuotojus pasakojo „Danspin“ įmonės direktorius R. Kunickas.

Darbo pasiūlymu suinteresuoti asmenys gali kreiptis el. paštu projektas@danspin.com arba atvykti asmeniniam pokalbiui į biurą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA