Kauno „Žalgiris” šventinę dieną pralošė prieš Madrido „Real” | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris” šventinę dieną pralošė prieš Madrido „Real”

R. Tenio nuotr.

Šventinę dieną Kauno „Žalgiris” Eurolygos TOP 16 varžybose susitinka su Madrido „Real”. Pirmus du kėlinius pirmavęs „Žalgiris”, antroje varžybų pusėje prarado komandinį balansą ir pralošė rezultatu 75:90.

Mačą puikiai pradėjo tritaškį po Jerome‘o Randle‘o perdavimo įsūdęs ir greitajame puolime pasižymėjęs Edgaras Ulanovas – 5:0. Netrukus iš Edgaro lyderio rolę perėmė dvidešimtmetis Martynas Sajus, ne tik rinkęs taškus po puikių J.Randle‘o ir komandos kapitono Pauliaus Jankūno perdavimų, bet ir baudęs varžovus galingais blokais (9:4). Įpusėjus kėliniui iš vidutinio nuotolio Eurolygos čempionus dukart pamokė P.Jankūnas, o kamuolį nuostabiai skirstęs J.Randle‘as įsirašė jau ketvirtą rezultatyvų perdavimą – 13:9. Karališkajam klubui išlyginus rezultatą, žalgiriečiai susigrąžino iniciatyvą ketvirčio pabaigoje, kuomet taškus pelnė nuo suolo pakilę Kasparas Vecvagaras ir Ianas Vougioukas – 17:13.

Antrajame kėlinyje „Žalgirio“ krepšininkai puolime toliau jautėsi lyg žuvis vandenyje: baudos aikštelėje atsidengęs lengvus taškus pelnė I.Vougioukas, tritaškį smeigė K.Vecvagaras, o be klaidų krepšį atakavo Siimas-Sanderis Vene – 26:19. Ledus pralaužti pavyko ir iki tol komandos draugams kamuolius dalinusiam J.Randle‘ui (29:21), tačiau gerą atkarpą puolime žaidė ir svečiai iš Madrido (29:25). Lietuvos čempionų žaidimo gijas savo rankose toliau sėkmingai laikė J.Randle‘as, nugara solidžiai sužaidė P.Jankūnas, baudų metimus pridėjo Olivier Hanlanas – 37:30. Mindamas tritaškio liniją taškų kraitį atsidarė Martynas Pocius, iš sau mėgstamo taško pasižymėjo P.Jankūnas, tačiau penkiais taškais pirmą rungtynių pusę užbaigė situaciją švelninusi „Real“ komanda – 41:39.

Po didžiosios pertraukos Lietuvos čempionai dviračio neišradinėjo ir žaidė jau šiandien patikrintą krepšinį: šeštąjį J.Randle‘o rezultatyvų perdavimą taškais pavertė I.Vougioukas, penktą ir šeštą savo dvitaškius realizavo P.Jankūnas – 47:45. Suklaidinęs varžovą iš vidutinio nuotolio metimą atliko J.Randle‘as, nuostabų pasirodymą tęsė P.Jankūnas, bet priekyje jau buvo Eurolygos čempionų titulą ginantys ispanai (51:55). Sunkiu komandai metu gražiai krepšio link pranėrė O.Hanlanas (53:55), tačiau „Real“ vis labiau rodė savo jėgą – 53:62.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA