Kaune svarstoma romantišku pavadinimu pavadinti gatvę | Kas vyksta Kaune

Kaune svarstoma romantišku pavadinimu pavadinti gatvę

Kas vyksta Kaune nuotr.

Artimiausiame miesto Tarybos posėdyje bus svarstoma suteikti V. Krėvės prospekto daliai Pasimatymo akligatvio vardą. Pritarus sprendimo projektui, keistųsi kelių, šiuo metu V. Krėvės pr. priskiriamų pastatų numeriai.

V. Krėvės prospekto gyventojai dar 2015-tų metų lapkritį parašė prašymą, kad dalį šios gatvės taryba pervadintų į Pasimatymo akligatvį. Taip būtų lengviau šioje atkarpoje žymėti pastatus. Neatmetama, kad toks pavadinimas vietos bendruomenei kilo dėl to, jog sovietmečiu šiame prospekte veikė parduotuvė „Pasimatymas“, kur dabar yra „Iki“ parduotuvė, tačiau žmonės vis tiek vadina buvusiu pavadinimu.

Tiesa, Pasimatymo akligatvio vardą svarstoma suteikti ne gatvelėse prie minimos parduotuvės, o tolėliau, link V. Krėvės pr. galo. Siūloma naują pavadinimą suteikti atkarpoje, kur driekiasi šiuo metu V. Krėvės pr. 106-110 numeriais pažymėti pastatai. Naujoji gatvė Kaune atsirastų ne tojo vietoje, kur yra Statybininkų rengimo centras, bet lygiagrečiai šiai vietai, iš V. Krėvės pr. sukant gilyn į kiemus.

Sprendimo projekte nurodoma, kad jokių neigiamų padarinių nenumatoma. Ar suteikti gatvei romantišką pavadinimą, taryba spręs antradienį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA