D. Gineikaitė palieka postą | Kas vyksta Kaune

D. Gineikaitė palieka postą

DELFI nuotr.

Nacionalinės žemės tarnybos vadovė Daiva Gineikaitė traukiasi iš pareigų. Tai žiniasklaidai patvirtino žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Vadovė tikino, kad iš D. Gineikaitės šiandien gavo atsistatydinimo prašymą. Jis buvo atsiųstas elektroniniu paštu. Ministrė V. Baltraitienė tikina, kad pareiškimas bus patenkintas per porą savaičių.

„Neturėjau priekaištų Nacionalinės žemės tarnybos vadovei dėl darbo kokybės, tačiau po įtarimų, kad D.Gineikaitė autoįvykį sukėlė būdama neblaivi, jos ketinimą atsistatydinti vertinu kaip teigiamą žingsnį. Tarnautojas negali menkinti institucijos vardo, juolab, kai užima vadovaujamas pareigas”, – V.Baltraitienė cituojama BNS atsiųstame pranešime.

Ministrė pridūrė, kad tarnybinis patikrinimas dėl D.Gineikaitės nusižengimų bus tęsiamas ir jai vis tiek gali būti pritaikytos sankcijos dėl darbo valstybės tarnyboje.

„Tarnybinis patikrinimas, pagal įstatymus, toliau tęsiamas. Jeigu priimama išvada, kad už tokius nusižengimus atleidžiama, galios nutarimas, kad asmuo trejus metus negali dirbti valstybės tarnyboje“, – sakė V.Baltraitienė.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog skandalas su Nacionalinės žemės tarnybos vadove D. Gineikaite kilo po to, kai ji galimai neblaivi Kaune sukėlė avariją. Įvykio vietoje moteris į alkotesterį pripūtė 1,66 prom. alkoholio, tačiau tikino, kad ji buvo blaivi, todėl po keturių valandų Kauno klinikinėje ligoninėje pasitikrino kraują.

STT pradėjo tyrimą, kad ligoninėje galėjo būti suklastoti kraujo tyrimai, todėl braška ir gydymo įstaigos vadovo, ir pavaduotojo postai. Kauno klinikinės ligoninės vadovas G.Abeciūnas taip pat apklaustas. Jis tikino, jog atliekamas ir vidinis patikrinimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA