Kaune susirinkusiai „Darbo partijos” grietinėlei V.Uspaskich pranešė, kad traukiasi | Kas vyksta Kaune

Kaune susirinkusiai „Darbo partijos” grietinėlei V.Uspaskich pranešė, kad traukiasi

delfi.lt 2015/12/23 18:58

Besibaigiant baudžiamosios bylos svarstymui Lietuvos apeliaciniame teisme, Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas traukiasi iš partijos. Apie tai jis paskelbė Darbo partijos tarybos posėdyje Kaune.

Paskutinis Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ bylos posėdis įvyko gruodžio 16 d., sprendimą planuojama skelbti 2016 m. vasario 1 d.

Lietuvos apeliacinis teismas gali arba palikti galioti Vilniaus apygardos teismo nuosprendį, arba jį keisti.

Vilniaus apygardos teismas 2013 m. V. Upaskichui yra skyręs 4 metų laisvės atėmimo bausmę, Vitalijai Vonžutaitei – 3 metų, Marinai Liutkevičienei – 1 metų, o Vytautui Gapšiui – per 10 000 eurų dydžio bauda.

Baudžiamoji byla juridinio asmens Darbo partijos atžvilgiu nutraukta juridiniam asmeniui pasibaigus po reorganizavimo. V. Vonžutaitės byla išskirta į atskirą, nes moteris dėl sveikatos būklės negalėjo dalyvauti teismo posėdžiuose.

V. Uspaskichas neseniai buvo parašęs laišką Europos Parlamento nariams, kuriame Lietuvą ir visą Europos Parlamentą apkaltino veidmainyste.

Politiniuose užkulisiuose svarstoma, ar V. Uspaskichas ryžtųsi atlikti laisvės atėmimo bausmę, jei tokia būtų skirta. 2006 m. V. Uspaskichas yra pasitraukęs iš Lietuvos ir Rusijoje pasiprašęs politinio prieglobsčio, bet 2007 m. rugsėjį grįžo į Lietuvą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA