G. Krapikas: nenuvertinkime lenkų | Kas vyksta Kaune

G. Krapikas: nenuvertinkime lenkų

delfi.lt 2015/11/18 14:44
DELFI nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ruošiasi pradėti antrąjį Eurolygos ratą rungtynėmis namuose su Zeliona Guros „Stelmet“. Sezono starte su Lenkijos čempionais žalgiriečiams teko stipriai paprakaituoti. Visas rungtynes atsilikę Kauno krepšininkai pergalę 66:62 iškovojo tik paskutinėmis minutėmis.

Didžiausius galvos skausmus po tų rungtynių „Žalgirio“ strategams kėlė klaidos ir kova dėl atšokusių kamuolių. Vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas džiaugiasi, kad bent vieną iš šių problemų pavyko kažkiek išspręsti.

„Pirmose rungtynėse Lenkijoje darėme labai daug klaidų. Manau, šį komponentą mums pavyko pataisyti, nes klaidų vidurkis sumažėjo. Norisi, kad jų visai nebūtų. Tačiau tai yra neišvengiama, nes krepšinis yra gyvas žaidimas. Problema išlieka atkovoti kamuoliai. Čia labiau surišta su gynybine sistema.

Stengiamės žaisti agresyviai, mūsų aukštas žmogus dažnai išeina į priekį ir ne visada spėja grįžti po krepšiu, dėl to priešininkas įgyja persvarą. Vis dėlto norėtųsi išspręsti šią problemą, neduoti varžovams antrų šansų ir užtikrintai kontroliuoti lentą“, – prieš rungtynes su „Stelmet“ kalbėjo Gintaras Krapikas.

„Varžovai labai agresyviai puola ant kamuolių, tiek dideli žmonės, tiek gynėjai. Kovoti dėl atšokusio kamuolio privalome padėti visi. Turime susitvarkyti. Jie mėgsta žaisti greitą krepšinį, todėl privalome neįsivelti į jų žaidimą“, – žurnalistams sakė Renaldas Seibutis.

Prieš ketvirtadienio rungtynes G. Krapikas labiausiai bijo, kad žaidėjai nuvertins lenkus, kurie jau sukėlė nemažai problemų Eurolygos grandams.

„Stelmet“ žaidimas ženkliai nepasikeitė, mes buvome pirmi, kurie prieš juo žaidėme ir atrodė: kas tie lenkai? Bet mums pavyko išsikrapštyti tik rungtynių gale. Rungtynėse su „Barcelona“ jie ilgą laiką pirmavo ir buvo arčiau pergalės, tačiau ispanai juos taip pat palaužė paskutinę minutę. Priešpaskutiniame ture jie laimėjo prieš Atėnų „Panathinaikos“.

Nepaisant to, kad jie yra paskutiniai turnyro lentelėje, daugelyje rungtynių kovoja dėl pergalės ir manau, kad ne išimtis bus rytojaus dvikova. Didžiausia klaida bus, jei mes galvosime, kad atvažiuoja silpnas priešininkas. Dėl pergalės tikrai reikės labai sunkiai kovoti ir tai ruošiamės daryti.“ – sakė G. Krapikas.

Kauniečių gynėjas Renaldas Seibutis teigė, kad komandai labai svarbu vėl gerai sužaisti ir pasiekti pergalę, nes rungtynės su graikais džiaugsmo tikrai neatnešė.

„Praeitos rungtynės nebuvo pačios smagiausios. Kai pralaimi tokiu skirtumu, norisi kuo greičiau pamiršti tokias varžybas ir žiūrėti į priekį, todėl tikimės rytoj reabilituotis. Šiaip viskas gerai“, – sakė R. Seibutis.

Ketvirtadienį rungtynėms registruoti visi 12 krepšininkų, pasak Gintaro Krapiko visi žaidėjai sveiki.

Rungtynių „Žalgirio arenoje“ pradžia 19.45 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA