Viešojo transporto stotelių stoginės bus nuimtos | Kas vyksta Kaune

Viešojo transporto stotelių stoginės bus nuimtos

Archyvo/ Kaunas.lt nuotr.

Vos prieš metus savivaldybės įmonės lėšomis mieste buvo pastatyta beveik 40 stoginių įvairiose miesto vietose. Dabar teks vėl stogines nuardyti. Miesto pastatytas stogines pakeis naujo dizaino paviljonai.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ skelbė, jog mieste atsirado pirmoji naujojo dizaino viešojo transporto stotelė. Konkursą laimėjusi „Reklamos arka“ pagal sutartį galės savo lėšomis įrengti ir prižiūrėti ne mažiau kaip 450 naujų stoginių ir 26 reklaminius plotus, kasmet papildomai įrengti po 3 naujas stogines. Planuojama, jog kai kuriose naujo tipo stotelėse bus įrengtas bevielis internetas.

Ši bendrovė jau seniai turėjo būti įrengusi didžiąją dalį stoginių, tačiau įsivėlė į teismų maratoną ir darbai negalėjo būti vykdomi. Kauno savivaldybė prieš metus griebėsi nuo lietaus ir vėjo gelbėti keleivius. Savivaldybės įmonės – UAB „Kauno autobusai“ lėšomis įvairiose miesto vietose buvo įrengtos 37 stoginės. Pajamos už parduotus reklamos plotus keliavo į miesto biudžetą.

Tačiau šios stoginės, panašu, jog skaičiuoja paskutines dienas, nes planuojama jas išardyti. UAB „Kauno autobusai“ įrengti paviljonai žmones saugojo Kalniečių, Žaliakalnio, Petrašiūnų ir kituose rajonuose.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas patvirtino, jog šios stoginės bus išardytos, o jų vietą užims naujosios „Reklamos arkos“ stoginės. „Kauno autobusų“ paviljonai bus perkelti į tas vietas, kur seniau iš viso jokių stoginių nebuvo ir keleiviams tekdavo laukti viešojo transporto tiesiog ant tuščio lauko.

Tačiau dar neaišku, į kurias vietas iškeliaus 37 išardytos stoginės, mat UAB „Kauno autobusai“ atstovai dar šiuo klausimu diskutuoja. Neaišku ir kada bus pradėti senųjų stoginių ardymo darbai. Žinoma tik tiek, kad stotelės pasieks miesto pakraščius ir tas vietas, kurių nepasiekia „Reklamos arkos“ koncesija.

Tikimasi, jog šį kartą stoginių ardymo ir statymo darbai bus suderinti ir kauniečiams neteks viešojo transporto stotelėse ilgam likti be stogo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA