Savivaldybė gelbėja nuo vėjo ir lietaus besislapstančius kauniečius | Kas vyksta Kaune

Savivaldybė gelbėja nuo vėjo ir lietaus besislapstančius kauniečius

Roko Tenio nuotr.

Nesibaigiant teismo procesui tarp reklamos įmonės ir savivaldybės dėl stoginių stotelių koncesijos, Kauno miesto savivaldybė ieško būdų, kaip apsaugoti kauniečius nuo lietaus. Svarstoma, kaip atstatyti kai kuriose miesto vietose nuardytas viešojo transporto stotelių stogines.

Pirmadienį miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Dainiaus Ratkelio sukviestame kelių savivaldybės kontroliuojamų įmonių ir atsakingų padalinių vadovų pasitarime nutarta trūkstamas stogines laikinai įrengti pačių savivaldybės įmonių pajėgomis.

„Svarstėme įvairius variantus, derėjomės su tokios paslaugos teikėjais, tačiau prie abi puses tenkinančių susitarimų nepriėjome, todėl kreipėmės į mūsų įmonių vadovus. Jie pritarė, kad pačios įmonės yra pajėgios imtis panaikintų stoginių atstatymo“, sakė D. Ratkelis.

Planuose – modernios stotelės

Pagal Savivaldybės pasirašytą koncesijos sutartį, rugsėjo mėnesį Kauno miesto viešojo transporto stotelėse jau turėjo būti įrengta dalis naujų stoginių. Iki metų pabaigos mieste turėjo būti įrengta 340 naujų stoginių, kurių dalyje veiktų bevielis internetas, o transportą laukiančių kauniečių saugumą užtikrintų įrengtos vaizdo stebėjimo kameros. Iš viso per 3 metus planuota įrengti beveik 450 modernaus dizaino stoginių vietoje iki šiol buvusių 270. Numatoma, jog 60-yje stotelių turėjo veikti bevielis internetas, o kauniečių saugumą užtikrinti įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.


Nesutarimai dėl renkamos rinkos

„Kas vyksta Kaune“ primena, jog prieš vasarą buvo paskelbtas konkursas dėl naujų stotelių įrengimo. Jas laimėjo bendrovė „Reklamos arka“. Iki tol miesto viešojo transporto stoteles prižiūrėjo dvi įmonės. Didžiąją stotelių dalį prižiūrėjo „JCDecaux Lietuva“. Jai priklausė apie 200 stotelių. Kitai įmonei buvo patikėta mažiau viešojo transporto stotelių. Įmonė „Lagunta“ jų prižiūrėjo apie šimtą.

Būtent „Laguntos“ atstovai teigė, jog pralaimėjo skelbtą konkursą, todėl nusirenka įmonei priklausiusias stoteles. Tuo tarpu „JCDecaux Lietuva“ kol kas paviljonų nenurinkinėja ir tokį sprendimą apskundė teismui. Taip pat vyksta ginčas dėl Kauno miesto savivaldybės administracijos vykdyto naujų stoginių paviljonų koncesijos konkurso. Šioje byloje teismas laikinai sustabdė galimai neskaidrios procedūros rezultate sudarytos sutarties vykdymą.

Savivaldybės įmonės apsiima įrengti stoteles

Savivaldybės įmonės įpareigotos stogines įrengti kuo greičiau. Tikimasi, kad pirmosios stoginės bus sumontuotos jau rugsėjį. Iš viso savivaldybės įmonės savo lėšomis įrengs apie 30 stoginių stotelių Kalniečių, Petrašiūnų mikrorajonuose, ties Kauno klinikomis ir kitose vietose, kur buvo tokio tipo stotelės nurinktos.

Įrengtose stoginėse stotelėse savivaldybės įmonės galės pardavinėti reklaminį plotą ir taip gauti pajamas. Tuo tarpu kol kas neaišku, kada dėl stoginių stotelių bus susitarta su reklamos įmonėmis, nes šiuo metu vis dar vyksta teismo procesas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA