Mieste visu garsumu vėl kauks sirenos – Kas vyksta Kaune

Mieste visu garsumu vėl kauks sirenos

SXC nuotr.

Spalio 21 d., 11 val. 52 min., Lietuvoje bus girdimas perspėjimo sirenų kauksmas. Tuo metu Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos pradės gyventojų perspėjimo sistemos patikrinimą. Sirenos kauks 3 minutes.

Nustojus joms kaukti, 11 val. 55 min., per Lietuvos radijo pirmąją ir antrąją programas (papildomai Kauno apskrityje – per vietines radijo stotis „Pūkas“, „Tau“ ir „Radijas kelyje“) gyventojams bus skelbiama aktuali informacija. Išgirdę sirenas, gyventojai privalo nedelsdami įjungti radiją ar televizorių ir išklausyti skelbiamą informaciją. Įprastai sirenos įjungiamos du kartus per metus, kai atliekamas gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemos patikrinimas.

Gyventojai bus informuojami ne tik per Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją, regioninius bei vietinius transliuotojus, bet ir trumpaisiais pranešimais į mobiliuosius telefonus, kuriuose yra įjungta korinio transliavimo funkcija.

Prašome gyventojus nusistatyti savo mobiliuosius telefonus, kad galėtų priimti perspėjimo pranešimus. Telefonų nustatymo instrukcijos ir daugiau informacijos apie šią sistemą pateikiama tinklalapyje www.gpis.vpgt.lt. Šie pranešimai bus perduodami kartu su sirenų jungimo pradžia, t. y. 11.52 val., ir tęsis iki 12.03 val. Visą tą laiką pranešimai.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA