Naująjį Eurolygos sezoną žalgiriečiai pradėjo pergale | Kas vyksta Kaune

Naująjį Eurolygos sezoną žalgiriečiai pradėjo pergale

Youtube stopkadras

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, pademonstravę stiprius nervus, iškovojo pergalę ir su džiaugsmu pradėjo naująjį Eurolygos sezoną išvykoje rezultatu 66:62 nugalėję Zielona Guros „Stelmet“ komandą.

Lenkijos čempionai „Stelmet“ į Eurolygos turnyrą grįžę po metų pertraukos, įrodė, kad yra verti žaisti tarp stipriausių Europos klubų ir penktadienio vakarą namuose itin grėsmingai, iki paskutinių rungtynių minučių kovėsi su kauniečių komanda.

Pirmuosius „Žalgirio“ taškus naujame Eurolygos sezone iš po krepšio pelnė Ianas Vougioukas – 2:3. Stringantį Lietuvos čempionų puolimą budino iš įvairių padėčių pasižymėjęs ir šešis taškus paeiliui surinkęs Paulius Jankūnas, o kamuolius jam nuostabiai skirstė Mantas Kalnietis (8:9). Rezultatą pirmą kartą persvėrė greitą išpuolį po penktojo Manto rezultatyvaus perdavimo sėkmingai užbaigęs Renaldas Seibutis – 10:9. Kėlinio pabaigoje puikų Brocko Motumo perdavimą dvitaškiu pavertė Robertas Javtokas, visą varžovų gynybą prasiveržimu sudraskė Olivier Hanlanas, bet pirmųjų dešimties minučių atkarpą laimėjo Lenkijos komanda – 15:17.

Antrajame kėlinyje ledus iš trijų taškų zonos pralaužė B.Motumas, tikslų perdavimą iš Edgaro Ulanovo gavo R.Javtokas – 20:20. Išlyginę žaidimą svečiai vien tuo nepasitenkino: šešis taškus vos per minutę surinko O.Hanlanas, baudas sumetė R.Seibutis ir komandas jau skyrė šeši taškai – 28:22. Visgi, šeimininkai nusiėmė pančius puolime, susigrąžino rungtynių kontrolę į savo rankas ir minutės pertraukėlės jau prašė Gintaras Krapikas (28:27). Po jos iniciatyvos ėmėsi komandos kapitonas P.Jankūnas, lengvai krepšio link prasiveržė B.Motumas, tačiau pirmą rungtynių pusę minimaliu skirtumu laimėjo varžovai – 34:35.

Po didžiosios pertraukos sėkmingiau į aikštelę grįžo „Stelmet“ krepšininkai, primetę savo žaidimą Lietuvos čempionams – 34:40. Nesėkmių ruožą tolimu šūviu nutraukė B.Motumas, penktą rezultatyvų perdavimą į statistikos protokolą įsirašė E.Ulanovas, baudas realizavo R.Seibutis, tačiau priekyje išliko šeimininkai (39:42). Taiklumą nuo baudų metimų linijos pademonstravo ir B.Motumas (41:44), bet tuomet sekė varžovų atkarpa privertusi pasitarimą sušaukti „Žalgirio“ trenerių štabą – 41:49. Žaidimo skonį pajutę lenkai smeigė fantastišką tritaškį su sirena (41:52), o kauniečių padėtį prieš ketvirtą kėlinį kiek pagerino aukštaūgiai R.Javtokas, B.Motumas bei P.Jankūnas – 46:53.

Ketvirtajame kėlinyje užtikrintą pasirodymą tęsė komandos kapitonas (49:53), bet čia pat savo žodį tarė Vladas Moldoveanu – 49:58. Po G.Krapiko sušauktos minutės pertraukėlės žaidimą tritaškiu budinti bandė O.Hanlanas, o P.Jankūnas puikiai pastebėjo po krepšiu atsidengusį B.Motumą – 54:58. Netrukus pasižymėjo pats P.Jankūnas, tačiau leisti priartėti svečiams varžovai nebuvo linkę (56:62). Tuomet pasipylė tritaškių lietus: tolimus šūvius smeigė R.Seibutis ir O.Hanlanas bei švieslentė jau rodė lygų rezultatą – 62:62. „Žalgiris“ dar labiau suaktyvino veiksmus gynyboje, išbaudavo rezultatyviausią šeimininkų žaidėją ir po B.Motumo pataisyto metimo išsiveržė į priekį (64:62). Kauniečiai demonstravo įspūdingą kovingumą: P.Jankūnas ir R.Javtokas tris kamuolius puolime, per paskutines 4 minutes nepraleido nė taško ir išsivežė sunkią pergalę iš Lenkijos – 66:62.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 17 (11 atk. kam., 2 blk.), B.Motumas 16 (4/5 dvit., 6 atk. kam.), O.Hanlanas 14, R.Seibutis 11 (7 atk. kam.), R.Javtokas 5 (5 atk. kam.), I.Vougioukas 2, M.Pocius 1, L.Lekavičius 0, M.Kalnietis 0 (6 rez. perd.), E.Ulanovas 0 (5 rez. perd.).

„Stelmet“: V.Moldoveanu 16 (3/4 trit., 4 per. kam.), L.Koszarekas 14, M.Ponitka 9 (6 atk. kam., 2 per. kam.).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA