Lietuviai prieš makedonus laimėjo principinę kovą | Kas vyksta Kaune

Lietuviai prieš makedonus laimėjo principinę kovą

R. Tenio nuotr.

Šiandien krepšinio aikštelėje vėl susitiko Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė ir Makedonijos sportininkai. Istorija nepasikartojo ir savoje aikštėje Lietuva įveikė Makedoniją rezultatu 68:62.

http://kaunas.kasvyksta.lt/wp-admin/post.php?post=144821&action=trash&_wpnonce=ea36ced36e
Antradienį „Žalgirio“ arenoje vykstančių kontrolinių varžybų metu vėl krepšius suremia Lietuva ir Makedonija. Nors šalies krepšininkai per tą laiką nuo skaudaus pralaimėjimo jau yra įveikę Makedonijos komandą, tačiau aistruoliai vis dar jaučia kartėlio skonį.2011-ais metais Lietuvoje vykusio Europos čempionato metu Makedonijos komanda paskutinėmis akimirkomis pataikė lemtingus taškus ir lietuvius įveikė 67:65. Tai užkirto Lietuvos rinktinei patekti į pusfinalį. Tad dabar krepšinio sirgaliai iš Lietuvos rinktinės tikisi, kad šį kartą savos sienos padės ir rinktinė iškovos gražią pergalę.

Vakar Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė įveikė Turkijos ekipą ir tarptautinį „Huawei Cup“ turnyrą pradėjo užtikrinta pergale. Lietuviai „Žalgirio“ arenoje turkus įveikė rezultatu 86:74. Šiandien vys antrosios varžybos, o rytoj krepšininkai išbandys jėgas prieš Kroatijos rinktinę.

Šios dienos dvikovai su makedonais Jonas Kazlauskas neregistravo susirgusio Artūro Gudaičio ir naujos sutarties su „Raptors“ klubu į Torontą išskridusio pasirašyti Jono Valančiūno, o savaitgalį atsisveikino su dviem iš 17-os kandidatų – gynėjui Mariui Runkauskui ir puolėjui Rokui Giedraičiui, taigi jų liko 15-a.

Po pirmų dviejų kėlinių „Huawei Cup” turnyro varžybos tarp Lietuvos ir Makedonijos kol kas yra svečių naudai. Lietuviai po pirmosios rungtynių dalies turi penkių taškų skylę. Tiesa, abiem komandoms taškai nebyra kaip iš gausybės rago ir nei svečiai, nei lietuviai neperkopė pusšimčio taškų ribos. Didžiąją pertrauką komandos pasitiko rezultatu 27:32 Makedonijos naudai.

Trečiasis kėlinys Lietuvos rinktinei neatnešė persvaros. Vos vieną kartą pavyko sulyginti rezultatą, tačiau vėliau makedonų krepšys užsivėrė ir etapas baigėsi 8 taškų deficitu. Makedonams pavyko sumesti 50 taškų.

A. Milaknis ketvirtajame kėlinyje įsmeigęs kelis tritaškius suteikė komandai vilties nepasiduoti. Likus žaisti keturias minutes, Lietuvos rinktinė pirmą kartą įsiveržė į priekį. Kelios minutės tapo lietuvių varikliu. Panašu, jog krepšininkai atsigavo ir paskutines akimirkas sužaidė kaip vieninga komanda, kuri privertė makedonus klysti ir jausti tikrą spaudimą. Lietuviai laimėjo principinę kovą rezultatu 68:62.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA