Kaunas vėl priima dviračių iššūkį, tikimasi galybės numintų kilometrų | Kas vyksta Kaune

Kaunas vėl priima dviračių iššūkį, tikimasi galybės numintų kilometrų

Archyvo nuotr.

Kaunas trečią kartą dalyvauja tarptautinėje iniciatyvoje „Europos dviračių iššūkis 2015“, skatinančioje gyventojus dažniau naudoti dviratį kaip aplinkai draugišką transporto priemonę, mažinti miestų oro taršą ir didinti visuomenės aplinkosauginį sąmoningumą.

Pernai dalyvauti Iššūkyje pasiryžo ir į Kauno komandą užsiregistravo virš 300 miesto dviratininkų, kurie per gegužės mėnesį numynė daugiau kaip 53 tūkst. km. Pasiekęs šį rezultatą Kaunas užėmė 10-ąją vietą tarp 32 Europos Sąjungos miestų. Šiais metais iššūkyje dalyvauja beveik 40 Europos miestų.

Iššūkis vyks gegužės 1-31 d. Jam pasibaigus, bus paskelbtas miestas – laimėtojas, kurio gyventojai gegužės mėnesį dviračiu nuvažiavo daugiausiai kilometrų.

Iššūkyje gali dalyvauti visi gyventojai, kurie Kaune, į Kauną, per jį ar iš jo važiuoja dviračiu susisiekimo tikslais. Iššūkio taisykles ir registracijos formą rasite čia.

Yra galimybė prie Kauno komandos sukurti pakomandį (universiteto, mokyklos, įmonės , bendruomenės ir kt.) ir kartu minti už Kauną. Užsiregistravę Kauno komandos nariai gali atsiimti šiam Iššūkiui pagamintus „numerius“ – išskirtinį Kauno komandos ženklą, kurį galima tvirtinti ant dviračio. Daugiau informacijos el. p. ecc2015@kaunas.lt

Įspūdžiais dalytis kviečiame socialiniame tinkle „Facebook“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA