„Žalgiris“ sutartimi užtvirtino ryšius su VDU | Kas vyksta Kaune

„Žalgiris“ sutartimi užtvirtino ryšius su VDU

Organizatorių nuotr.

Trečiadienį laikinojoje sostinėje bendradarbiavimo saitus sutartimi užtvirtino Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas ir Vytauto Didžiojo universitetas. Tarp pagrindinių partnerystės tikslų – ne tik plėsti studentų karjeros galimybes jiems atliekant praktiką arba įsidarbinant „Žalgirio“ administracijoje, bet ir vykdyti bendrą socialiai atsakingą veiklą.

„Lietuvoje švietimas, sveikata, sportas – sritys, kurioms sunkiausia, nes manoma, kad nuo jų lengviausia paimti, pertvarkyti. Bet be sveikų, išsilavinusių žmonių valstybė nebus tokia sėkminga. Sutartimi pasakome, kad galime atrasti daug bendrų dalykų“, – teigė VDU rektorius prof. Zigmas Lydeka.

Sutartį su universitetu pasirašė Kauno „Žalgirio“ direktorius, VDU absolventas Paulius Motiejūnas. „Ne kartą sakiau – man čia namai, mums visiems čia namai. Ilgai kartu dirbome ir dirbsime“, – sakė „Žalgirio“ vadovas.

Tiek universitetas, tiek krepšinio klubas įsipareigoja vykdyti socialiai atsakingą veiklą. Neįgaliems arba kitiems sunkiomis sąlygomis gyvenantiems studentams „Žalgiris“ siūlys išskirtines sąlygas, nuolaidas. Universitetas taip pat sieks integruoti galimą socialinę atskirtį patiriančius studentus į klubo veiklas, padės organizuoti ir skleisti „Žalgirio“ vykdomą savanorišką veiklą. Studentai „Žalgiryje“ galės atlikti praktiką, sužinos apie įsidarbinimo galimybes.

„Žalgiris“, kaip ir VDU, tęsia jau anksčiau aktyviai vykdytą jautrias visuomenės grupes palaikančią veiklą. Žalgiriečiai dalyvauja įvairiose socialinėse akcijose – „One Team“, „Special Olympics“ judėjime, Gerumo akcijose. Komandos namų rungtynes neįgalieji ir juos lydintis asmuo gali stebėti nemokamai. Tuo tarpu Vytauto Didžiojo universitetas pirmasis Lietuvoje pradėjo rūpintis neįgaliųjų integracija ir iki šiol visapusiškai remia socialiai pažeidžiamus žmones, taip pat teikia paramą ištikus nelaimei arba kaip paskatinimą siekti akademinių, visuomeninių aukštumų.

Tarp VDU absolventų – garsūs, „Žalgiryje“ žaidę, Lietuvos rinktinei atstovavę krepšininkai Mantas Kalnietis, Paulius Jankūnas, Mindaugas Kuzminskas ir daug kitų. Sportininkai iškovojo daug reikšmingų pergalių ir atstovaudami universitetui – VDU krepšinio komanda yra daugiausiai titulų Lietuvoje ir užsienyje iškovojusi universiteto ekipa.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA