Aiškėja Aleksoto apžvalgos aikštelės vaizdas | Kas vyksta Kaune

Aiškėja Aleksoto apžvalgos aikštelės vaizdas

Kaunas.lt nuotr.

Tarybos kolegijos posėdyje pritarta atnaujinti Aleksoto apžvalgos aikštelę. Darbai prasidės po to, kai bus suformuotas žemės sklypas.

Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus darbuotojai atliko išsamią studiją, kurioje apžvelgiami turistų srautai, gyventojų poreikiai ir pan. Norint į šią vietą pritraukti kuo daugiau turistų, reikia visus darbus atlikti kompleksiškai.

„Ten tamsu, nėra tualetų, todėl kilo idėja, kad šioje vietoje galėtų atsirasti turistinis paviljonas, kartu sutvarkant iš aikštelę. Turistai čia atvyksta autobusu, tačiau galėtų atsirasti turistinis maršrutas nuo senamiesčio iki aikštelės, žinoma, įtraukiant ir funikulierius“, – kalbėjo Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus vedėjo pavaduotojas A. Cechanavičius.

Politikai pritaria Aleksoto panoramos aikštelės rekonstrukcijai. Dabar reikia sulaukti, kol bus suformuotas žemės sklypas. Meras tikina, jog atlikus šiuos darbus bus galima pritraukti lėšas Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Kiti tarybos nariai taip pat įsitikinę, jog šis projektas vertingas ir sulauks visuomenės bei turistų dėmesio.

„Per dešimt metų pirmą kartą matau projektą, kuriam nereikėtų užkirsti kelio“, – sakė kolegijos narys Gintautas Labanauskas.

Planuojama, kad aikštelė galėtų būti dviejų lygių su prailginta viršutine dalim. Apatiniame lygyje būtų įrengta kavinė, o viršuje sutvarkyta poilsio zonos su grindinyje įrengtu apšvietimu. Taip pat atsirastų panoraminiai žiūronai bei sutvarkyti funikulieriai ir aplinka aplink juos. Projektas atsieitų apie 5,5 mln. litų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA