Kaunieti, išmok važiuoti per sankryžas ir nestabdyk eismo kitiems! | Kas vyksta Kaune

Kaunieti, išmok važiuoti per sankryžas ir nestabdyk eismo kitiems!

R. Tenio nuotr.

„Kas vyksta Kaune” redakcija susilaukia kauniečių prašymų priminti vairuotojams, kad jie išmoktų ar prisimintų, kaip teisingai reikia važiuoti per sankryžas, kad netrukdytų eismo kitiems.

Pastaruoju metu pagrindinėse Kauno sankryžose, kuriomis į darbą ar namo skuba kauniečiai, pastebimo itin didelės spūstys. To priežastis – ne tik remontuojami ir uždaryti kelios pagrindinės gatvės, bet ir vairuotojai, pamiršę kelių eismo taisykles ar tiesiog negerbiantys kitų eismo dalyvių.

„Kas vyksta Kaune“ fotografas antradienio vakarą piko metu apsilankė itin judrioje ir apkrautoje Karaliaus Mindaugo prospekto ir Birštono gatvių sankryžoje. Kaip galite matyti iš užfiksuotų nuotraukų, eismo dalyviai, žūtbūt norėdami pravažiuoti sankryžą, rizikuoja tai daryti net ir matydami, kad važiuoti nėra kur.

Nuo Vytauto Didžiojo tilto atvažiavę vairuotojai, nespėję kirsti sankryžos degant žaliam šviesoforo signalui, blokuoja eismą iš Birštono gatvės ir Karaliaus Mindaugo prospektu vykstantiems vairuotojams. Eismo dalyviai, bandydami kirsti sankryžą, turi rizikuoti atlikdami ne visai leistinus manevrus ar išvažiuodami į priešpriešinio eismo juostą.

Panaši situacija susidaro ir kitose miesto sankryžose. Kol kas miesto policija aplaidžiai žiūri į šią situaciją ir pasitiki vairuotojų sugebėjimais pravažiuoti sankryžas, tačiau jų noras ją pravažiuoti greičiau, užkemša eismą susikertančiose gatvėse.

Primename, kad pagal kelių eismo taisykles įvažiuoti į sankryžą galima, kai esate tikri, jog ją spėsite pravažiuoti iki užsidegs raudonas šviesoforo signalas. Tuo tarpu didžioji dauguma vairuotojų mano, kad įvažiuoti į sankryžą galima visada, kai dega žalia šviesa.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ kviečia visus eismo dalyvius ne tik vadovautis kelių eismo taisyklėmis, bet ir būti tolerantiškiems ne tik sau, bet ir kitiems kauniečiams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA