LKL reguliarųjį sezoną Kauno „Žalgiris” pradėjo triuškinančia pergale | Kas vyksta Kaune

LKL reguliarųjį sezoną Kauno „Žalgiris” pradėjo triuškinančia pergale

Kas vyksta Kaune nuotr.

Trečiadienį Kauno „Žalgirio“ komanda pradėjo kovas 2014-2015 m. sezono Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate. Pirmasis žalgiriečių varžovas – Kėdainių „Nevėžio“ komanda. Pirmąsias rungtynes LKL reguliariajame sezone „Žalgiris“ laimėjo rezultatu 93:59.

Oficialų sezoną Lietuvos čempionai pradėjo užtikrintai – Artūras Gudaitis realizavo du baudos metimus, ryžtingu prasiveržimu pasižymėjo Vaidas Kariniauskas, o Darius Songaila pelnė du lengvus taškus iš arti (6:0). Po Tomo Dimšos dviejų taškų greitoje atakoje skirtumas dar labiau padidėjo ir pirmosios minutės pertraukėlės priverstas buvo prašyti „Nevėžio“ trenerių štabas – 8:0. Beveik keturių minučių šeimininkų tylą nutraukė Roderickas Camphoras, tačiau žalgiriečiai ir toliau rinko taškus iš po krepšio. A.Gudaitis įmetė dvitaškį po atkovoto kamuolio puolime, o D.Songailos nesulaikė net sutankinta gynyba – 12:7. Pasikeitęs „Žalgirio“ penketukas pranašumą dar labiau didino – niekas nesustabdė įsibėgėjusio Edgaro Ulanovo, baudas įmetė Paulius Jankūnas, o įžaidėjo rolę perėmęs Lukas Lekavičius įmetė iš vidutinio nuotolio (18:9). Ketvirčio pabaigoje prie komandos draugų prisijungė ir Robertas Javtokas. Aukštaūgis dukart sėkmingai atliko puskablius metimus, o kėlinio laikui pasibaigus baudomis persvarą didino L.Lekavičius – 24:12.

Antrasis ketvirtis prasidėjo taikliu varžovų tritaškiu, tačiau ir toliau drąsa stebino L.Lekavičius. Jaunasis žalgirietis pataikė ne tik tolimą dvitaškį per oponento rankas, tačiau ir įsmeigė trijų taškų vertės metimą – 29:17, taip pelnydamas jau devintąjį savo tašką. Sėkmingai į žaidimą įsiliejo dar vienas buvęs dublerių krepšininkas Donatas Tarolis. Dvidešimtmetis atkovojo kamuolį po netikslaus komandos draugo metimo ir pelnė pirmuosius savo taškus, tačiau Vaidotas Volkus įmetė antrąjį savo tritaškį šiame ketvirtyje (33:20). Pernelyg dažnai klydę kauniečiai leido „Nevėžiui“ pajusti žaidimo skonį ir sumažinti deficitą – 26:33. Gintaro Krapiko auklėtiniams ir toliau niekaip nepavyko pelnyti taškų iš žaidimo. Tiesa, žalgiriečiai pavyzdingai rungtyniavo gynyboje. Bene įsimintiniausias epizodas – galingas Siimo-Sanderio Vene blokas (34:26). „Žalgiriui“ dviženklį pranašumą prieš didžiąją pertrauką atstatė L.Lekavičiaus ir D.Songailos metimai iš vidutinio nuotolio – 38:28.

Trečiąjį kėlinį dviem tiksliais baudų metimais pradėjo D.Songaila, pirmuosius taškus po gražaus prasiveržimo pelnė Vytenis Lipkevičius (42:30). Tuomet „Žalgiris“ pabandė nebepavejamai nutolti – trijų varžovų spaudžiamas D.Songaila numetė kamuolį laisvam prie tritaškio likusiam L.Lekavičiui, tas pats D.Songaila kartojo draugo metimą, o perėmus kamuolį pasižymėjo V.Lipkevičius – 49:30. Po šeimininkų paprašytos minutės pertraukėlės niekas nesikeitė. A.Gudaitis sulaukė tikslaus L.Lekavičiaus perdavimo ir pelnė du taškus dėjimu, T.Dimša surinko penkis taškus iš eilės (56:35). Dar kartą laisvą koridorių baudos aikštelėje atrado E.Ulanovas, iniciatyvos ėmėsi ir nuo suolo pakilęs P.Jankūnas, kurio keturi taškai didino pranašumą (62:37). L.Lekavičius sprinterišku greičiu pergudravo visą varžovų gynybą ir pelnė du taškus su pražanga, o R.Javtokas neturėjo vargo rinkdamas taškus iš po krepšio – 67:43. Likus minutei Kėdainių komanda buvo nubausta nesportine pražanga, o triuškinantį pranašumą įtvirtino sėkmingi aukštaūgių epizodai. Visų pirma P.Jankūno lengvas prasiveržimas, po to ir R.Javtoko kablys – 72:43.

Didžiulę persvarą susikrovę kauniečiai apsukų nemažino ir toliau sėkmingai rungtyniavo tiek puolime, tiek gynyboje. Artūras Milaknis tolimu metimu atidarė savo taškų sąskaitą, o galingai nugara, tarsi vidurio puolėjas, baudos aikštelėje sužaidė V.Kariniauskas – 77:46. Kiek vėliau pastarasis pelnė dar du taškus, o D.Tarolis pasižymėjo abejose aikštės pusėse – ne tik apdovanojo varžovą bloku, bet ir nusėmęs kamuolį puolime pelnė ketvirtąjį tašką – 81:47. Iš T.Dimšos perdavimo sulaukęs D.Tarolis pataikė ir tritaškį iš kampo, o kitoje atakoje jau pats T.Dimša sėkmingai užbaigė prasiveržimą (86:50). Per likusį laiką Lietuvos čempionai sutvarkė visus likusius formalumus – 20-ąjį tašką po atako „2+1“ pelnė L.Lekavičius, lygiai tokiu pat stiliumi tris taškus surinko A.Gudaitis ir „Žalgiris“ LKL sezoną pradėjo triuškinama pergale – 93:59.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA