Kauno marios pretenduoja tapti žvejybos rojumi – Kas vyksta Kaune

Kauno marios pretenduoja tapti žvejybos rojumi

Kas vyksta Kaune archyvo / skaitytojų nuotr.

Kauno miesto savivaldybėje šią savaitę aptartos mėgėjų žvejybos plėtros Kauno mariose galimybės ir perspektyvos. Netolimoje ateityje Kauno marios galėtų tapti turistų traukos centru.

Aplinkos apsaugos ministerijos duomenimis, už žvejybos leidimus šiemet surinkta daugiau nei 5 mln. Lt. Lėšas planuojama panaudoti įžuvinimo ir kitoms tikslinėms žvejybos reikmėms. Būtent Kauno marios galėtų tapti tiksliniu regionu.

„Kauno marios galėtų tapti žvejybos rojumi, nes tam jau šiuo metu yra palankios gamtinės, rekreacinės ir infrastruktūros sąlygos. Sąlygų įvairovė sudaro galimybę atsirasti įvairioms žuvų rūšims, be to, čia žuvys užauga didelės. Nuo 2013 m. uždraudus verslinę žvejybą Kauno mariose yra galimybė pasitelkus šio projekto siūlomą pagalbą atgaivinti mėgėjišką žvejybą Kauno mariose, pritraukti dar didesnius žvejų mėgėjų srautus, tuo pačiu skatinti atvykstamąjį ir vietos žvejybos turizmą”, – teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Aplinkos apsaugos inicijuoto projekto „Žvejybos rojus” tikslas – sukurti mėgėjų žvejybai patrauklų regioną, ugdyti ir formuoti visuomenės požiūrį į aplinkos, jos išteklių tvarų naudojimą, skatinti atvykstamąjį ir vietos žvejybos turizmą. Projekto įgyvendinimui pasirinktame regione bus gausiai įveisiamos žuvys, sukurta su žvejyba susijusi infrastruktūra.

Susitikime dalyvavę Kaišiadorių ir Kauno rajono savivaldybių atstovai kaip galimas teritorijas nurodė Samylų poilsiavietę Kauno rajone ir Rumšiškes Kaišiadorių rajone. Sutarčių pasirašymui ir galutiniam siūlomų vietų sąrašui dar turės pritarti miestų tarybos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA