Vaikų šokio ir baleto teatras „Žydintis sodas“ pristato nuotaikingą spektaklį | Kas vyksta Kaune

Vaikų šokio ir baleto teatras „Žydintis sodas“ pristato nuotaikingą spektaklį

Antradienį, 18 val. Vaikų baleto ir šokio teatras „Žydintis sodas” pristato spektaklį „Kaip varliukas ieškojo tėčio“. Jis sukurtas pagal Antonio Vivaldžio kūrinio „Metų laikai“ muziką. Spektaklio metu skamba gyva violančelės muzika. Jis bus rodomas Kauno valstybiniame lėlių teatre.

Spektaklyje, kurio režisierė šio teatro įkūrėja ir Kauno valstybinio muzikinio teatro baleto trupės artistė Birutė Monstavičiūtė, šoka 3 – 12 metų mergaitės iš Kauno ir Vilniaus.

Tai – pirmasis dvejus metus veikiančio teatro spektaklis. Iki šiol mažosios balerinos pasirodymus rengė pristatydamos atskirus numerius.

„Tai, ko vaikai per dvejus metus mokėsi užsiėmimuose, sujungėme į šokio spektaklį. Tėveliai ir kiti artimieji turi galimybę savo jaunuosius talentus pamatyti lyg tikrus teatro artistus“, – sakė vadovė B.Monstavičiūtė.

Pirmasis balerinų Vaikų baleto ir šokio teatras „Žydintis sodas“ spektaklis truks 45 minutes.

B.Monstavičiūtė tikino, jog dviejose šio teatro grupėse – ikimokyklinio amžiaus ir pradinukai mokosi ne tik baleto paslapčių, bet ir grakščios laikysenos, plastikos, šokio judesių bei muzikos pajautimo.

„Labai smagu, kad vaikai jau turėjo galimybę pasirodyti įvairiuose renginiuose, net šiųmečių „Hanza Kaunas“ dienų renginiuose.

Ji į baletą atėjo būdama 10 metų. Prieš tai lankė meninę gimnastiką ir sportinius šokius.

“Buvau labai judrus vaikas, todėl išgirdusi, kad baleto artistai per repeticijas gauna didelį fizinį krūvį, pati nuėjau į šio meno užsiėmimus”, — pasakojo veikli mokytoja.

Nuo pirmosios repeticijos M.K.Čiurlionio meno mokykloje baletas tapo B.Monstavičiūtės tikruoju pašaukimu. Ji dvylika metų šoko Nacionaliniame operos ir baleto teatre, Vilniuje. Prieš penkerius metus tapo Kauno valstybinio muzikinio teatro baleto trupės artiste.

Pradinių klasių pedagogės bakalauro ir choreografijos magistro diplomus turinčiai moteriai patinka ne tik rodytis didžiojoje scenoje, bet ir baleto bei choreografijos paslapčių mokyti mažuosius šokėjus.

Moteris baletą dėstė Nerijaus Juškos baleto ir kitose šokių mokyklose. Pernai B.Monstavičiūtė nusprendė pati įkurti teatrą, kur vaikai galėtų išmokti šokti baletą, vaidinti ir kurti spektaklius.

Mokytoja įsitikinusi, jog baletas vaikams naudingas, nes jis lavina įvairius gebėjimus.

„Baletas lavina koordinaciją, stiprina įvairias augančio kūno raumenų grupes, ugdo muzikalumą ir plastiškumą, moko koncentruoti dėmesį, formuoja taisyklingą laikyseną, puoselėja kūrybiškumą, plečia akiratį”, — teigė B.Monstavičiūtė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA