Pietų Danijos universiteto profesorius K. Frobergas inauguruotas LSU garbės daktaru | Kas vyksta Kaune

Pietų Danijos universiteto profesorius K. Frobergas inauguruotas LSU garbės daktaru

Iškilmingame Lietuvos sporto universiteto (LSU) Senato posėdyje Pietų Danijos universiteto profesoriui Karstenui Frobergui suteiktas Garbės daktaro vardas ir regalijos. LSU garbės daktaro vardas K. Frobergui suteiktas už nuopelnus remiant universiteto sporto mokslo vystymą bei svarbius tarptautinius sporto mokslo tyrimų projektus bendradarbiaujant su LSU ir reikšmingą edukacinę veiklą.

„Daugelį metų artimai bendradarbiaujame su Lietuvos sporto universitetu, rengiame tarptautinius projektus ir programas. Pastaruosius keletą metų aktyviai dirbame įgyvendindami „Nordplus“ programą, keičiamės patirtimi, gerąja praktika ir pasiektais rezultatais. Man didelė garbė gauti tokį garbingą įvertinimą. Priimu jį su didžiausiu malonumu ir dėkingumu. Tikiuosi, kad ateityje kartu nuveiksime daug reikšmingų darbų“, – kalbėjo LSU garbės daktaras prof. Karstenas Frobergas.

K. Frobergas – nusipelnęs Danijos mokslininkas, ne vienerius vadovavęs tarptautiniam Europos sporto mokslo, švietimo ir užimtumo tinklui (ENSSEE) bei svarbiems tarptautiniams sporto mokslo tyrimų projektams. Jis yra dirbęs Švedijos švietimo ministerijos konsultantu, Portugalijos mokslinių tyrimų tarybos bei Šveicarijos sporto mokslo tyrimų tarybos patarėju, išoriniu konsultantu Italijos, Švedijos ir Danijos aukštosiose mokyklose. Profesoriaus iniciatyva įkurtos kelios tarptautinės magistrantūros programos.

„Karstenas Frobergas – nusipelnęs Danijos mokslininkas, Pietų Danijos universiteto Sporto mokslo ir biomechanikos instituto vadovas, daugiausia dėmesio skiriantis sporto mokslo vystymui ir vaikų sveikatos tyrimams. Didžiuojuosi, kad Universiteto garbės daktaru inauguruotas žinomas sporto mokslo pasaulio atstovas. Jo pasiekimai LSU bendruomenei yra svarbus postūmis kurti bei plėtoti sporto mokslą“, – sakė LSU rektorius prof. habil. dr. Albertas Skurvydas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA