Kauno valdžia patvirtino miesto biudžetą, savivaldybės skola sudaro daugiau nei 300 mln. litų | Kas vyksta Kaune

Kauno valdžia patvirtino miesto biudžetą, savivaldybės skola sudaro daugiau nei 300 mln. litų

Archyvo / Evaldo Virkečio nuotr.

Ketvirtadienį Kauno politikai patvirtino naują miesto biudžetą. Šiais metais miestas disponuos 734 mln. litų. Tiesa, 60 mln. litų bus skolinamasi. Pernai metais biudžete buvo numatyta išleisti 736 mln. litų.

Nemažai miesto tarybos narių nerimavo dėl didėjančios savivaldybės skolos, nesurenkamo gyventojų pajamų mokesčio.

„Jei ne 10% padidintas skolinimosi limitas, miestui būtų visai riesta. Vien tik švietimo reikmėms trūksta 20 mln. litų“, sakė Rimantas Mikaitis.

Tarybos narys Valys Venslovas pastebėjo, kad per šiuos metus savivaldybės skola išaugs iki beveik 306 mln. litų.

Povilas Mačiulis sunerimo, kad savivaldybės tarnautojų išlaikymui numatyta 8 mln. litų daugiau nei praėjusiais metais. Kauno savivaldybės administracijos finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius patikino, kad šios lėšos bus skirtos išmokėti sumažintus atlyginimus pagal konstitucinio teismo sprendimą.

„Netvarkom duobėtų gatvių, bet planuojam kongresų rūmus, iki kurių nebus kaip privažiuoti“, replikavo tarybos narys Gintautas Labanauskas.

Kauno politikai stebėjosi, kad Čečėnijos aikštės priežiūrai bus skirta 500 litų per dieną, tuo tarpu Rotušės aikštė tvarkoma už 1000 Lt per mėnesį.

Marijus Panceris teigė, kad šis biudžetas yra pasirengimas naujai Europos sąjungos perspektyvai ir kad jame numatyta daug techninių projektų rengimo, kurie vėliau atneš miestui daugiau nei 100 mln. litų investicijų.

Posėdžio metu netrūko kuriozų. Pristatant biudžeto klausimą ir pasisakant Jonui Furmanavičiui, meras A.Kupčinskas staiga dingo iš posėdžių salės. Tarybos narys replikavo, kad taip elgtis negalima ir kad jo pasisakymas yra skirtas konkrečiai merui. Dar vienos pastabos A.Kupčinskas susilaukė iš R.Mikaičio, kuris neiškentęs, priėjo prie mikrofono ir liepė merui baigti „maigyti telefoną“, nes svarstomas svarbiausias miesto klausimas.

Po dvi valandas trukusių diskusijų, už naująjį miesto biudžetą balsavo 28, 6 buvo prieš, 3 susilaikė. Viso Kauno taryboje dirba 41 tarybos narys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA