Kauno “Žalgiris“ metus Eurolygoje pabaigė pirmąja pergale išvykoje, kauniečiai kovas tęs “Top 16” | Kas vyksta Kaune

Kauno “Žalgiris“ metus Eurolygoje pabaigė pirmąja pergale išvykoje, kauniečiai kovas tęs “Top 16”

Archyvo nuotr.

Kauno „Žalgiris“, susigriebę paskutiniame kėlinyje, kibo varžovams į atlapus ir pergalingai pabaigė grupės rungtynes. Kauniečiai pirmą kartą laimėjo išvykoje ir iškovojo dramatišką pergalę prieš Bambergo „Brose Baskets“ komandą rezultatu 84:80.

Nepaisant šios pergalės, kauniečiams duris į Eurolygos „Top 16” etapą atrakino ir kautis su stipriausiais Europos klubais, Madrido „Real“ komanda, kuri svečiuose laimėjo prieš Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą (akimirkas iš šių rungtynių galite rasti žemiau).

Jei Kauno „Žalgiris“ būtų pralaimėjęs šias rungtynes, Bambergo komanda būtų turėjusi šansus patekti į kitą etapą, tačiau kauniečių žaidimas svečiuose sugniuždė vokiečius ir paskandino jų viltis tęsti kovas Eurolygoje toliau.

Kauno „Žalgiris“ per šį reguliarujį sezoną iškovojo penkias pergales ir patyrė penkis pralaimėjimus.

Septynias pirmojo kėlinio minutes kauniečiai buvo žingsneliu priekyje. Iš pradžių 4 taškus pelnė Paulius Jankūnas bei tritaškį pataikė Artūras Milaknis – 7:5. Naudingai žaidė ir Robertas Javtokas, pataisęs metimą puolime ir perėmęs kamuolį, o tritaškį įmetė P.Jankūnas (12:7). Vytenis Lipkevičius baudomis, Justinas Dentmonas tritaškiu ir R.Javtokas kabliu buvo padidinę „Žalgirio“ persvarą iki 6 taškų (19:13), bet šeimininkai tiesiog fantastiškai atakavo iš trijų taškų zonos. Johnas Goldsberry, Antonas Gavelas ir Rakimas Sandersas smeigė po 2 tritaškius, lėmusiu spurtą 13:0. Šarūnas Jasikevičius įmetė iš arčiau, tačiau po pirmojo kėlinio žalgiriečiai atsilikinėjo 21:28.

Nepaisant Šaro tritaškio, „Brose Baskets“ buvo padidinę skirtumą iki 9 taškų – 33:24. Žalgiriečiai susiėmė ir skirtumas sumenko iki minimumo po Kšištofo Lavrinovičiaus verpstės ir A.Milaknio bei J.Dentmono tritaškių – 32:33. Kiek vėliau varžovo gynybą įveikė P.Jankūnas, o puikiai rungtyniavę A.Milaknis ir J.Dentmonas tritaškiais vėl išvedė Kauno komandą į priekį (42:40). Iš viso po 11 taškų per pirmąją žaidimo pusę pelnę šie du „Žalgirio“ gynėjai leido svečiams pirmauti 44:43.

Trečiąjį kėlinį Bambergo ekipa pradėjo pelnydama 6 taškus be atsako. Su tuo nesitaikstė A.Milaknis ir J.Dentmonas, pataikę savo ketvirtuosius tritaškius (50:51). „Brose Baskets“ vėl kiek nutolo, o „Žalgiriui“ priartėti neleido netaiklios baudos – 51:59. Galiausiai iš žaidimo įmetė Š.Jasikevičius, du taškus pridėjo K.Lavrinovičius, bet sunkų metimą su pražanga pataikęs R.Sandersas, padidinęs savo komandos pranašumą iki 10 taškų (65:55). Iki kėlinio pabaigos J.Dentmonas realizavo 3 baudas bei metimą su sirena pataisė K.Lavrinovičius – 60:69.

Puikią asmeninę atkarpą K.Lavrinovičius pratęsė prasidėjus ketvirtajam kėliniui. Jis pelnė dvitaškį su pražanga, perėmė kamuolį ir perdavė jį per visą aikštę V.Lipkevičiui. Spurtą 12:0 įtvirtino dar 5 taškus surinkęs J.Dentmonas, kurio juvelyrinis prasiveržimas persvėrė rezultatą – 70:69. Tada J.Dentmonas dviem rezultatyviais perdavimais surado K.Lavrinovičių ir Tomą Dimšą – 74:71. Pelnęs taškus T.Dimša žaidė drąsiau ir perdavė kamuolį po krepšiu kertantį R.Javtoką. Atkarpą 22:2 vainikavo J.Dentmono 4 baudų metimai, padidinę „Žalgirio“ persvarą iki 80:71. Likus žaisti 2 minutes, „Brose Baskets“ pakilo į paskutinį šturmą, ir sumažino skirtumą iki 3 taškų (77:80). Priešpaskutinė „Žalgirio“ ataka buvo tiesiog ideali, o po to Š.Jasikevičius baudų metimais dviem baudomis nubraukė Bambergo viltis iškopti į „Top 16“ etapą – 84:80.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA