Kauno savivaldybės įmonės elektrą pirks kartu, bus sutaupomi keli milijonai litų per metus | Kas vyksta Kaune

Kauno savivaldybės įmonės elektrą pirks kartu, bus sutaupomi keli milijonai litų per metus

Archyvo / Evaldo Virkečio nuotr.

Iki šiol savivaldybei priklausančios įstaigos, bendrovės ir įmonės elektros energiją pirko individualiai. Šiuo metu yra organizuojamas bendras metinis visų šių įmonių suvartojamos elektros energijos kiekio pirkimas, kuris miestui leis sutaupyti kelis milijonus litų.

„Visuomet ieškome būdų kaip sutaupyti. Liberalizuota elektros rinka leidžia visoms savivaldybės įmonėms pirkti elektrą bendrai ir perkant didelį kiekį išderėti geriausius tarifus”, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Didžiausią elektros energijos kiekį suvartoja bendrovės „Kauno vandenys”, „Autrolis” ir „Kauno energija”. Bendrovė „Kauno vandenys” per metus suvartoja apie trečdalį bendrai visų savivaldybei priklausančių įstaigų suvartojamo energijos kiekio.

„Kitą savaitę bus pasirašyta sutartis. Po jo pasirašymo kiekvienos įmonės vadovas galės sudaryti naujas sutartis su laimėtoju ir pirkti elektros energiją už jo pasiūlytą įkainį. Bendrovė „Kauno vandenys” yra paskaičiavę, jog jiems tai leis sutaupyti kiek daugiu nei milijoną litų per metus”, – sakė Kauno miesto savivaldybės Administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Konkurso rezultatai bus paskelbti kitą antradienį, tačiau šiuo metu jau yra žinoma, jog geriausią kainą pasiūliusio konkurso dalyvio įkainis yra net keliais centais mažesnis už tuos, pagal kuriuos perka didžioji savivaldybei priklausančių įstaigų.

„Planuojame pirkti elektros energijos, kurios vertė galėtų siekti iki 36 mln. Lt. Visokių nenumatytų atvejų būna, dėl to norime apsidrausti”, – Kauno miesto savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas.

Brangiausiai elektros energiją pirkdavo vaikų darželiai ir mokyklos. Paskelbus konkurso nugalėtoją, sutartis su juo turėtų pasirašyti beveik 230 įstaigų, bendrovių ir įmonių, kurios šiuo metu elektros energiją perka brangiau nei būsimo nugalėtojo siūlomas tarifas.

„Konkurso metu pasiūlyti įkainiai rodo, jog einame teisingu keliu. Ateityje planuojame centralizuotai pirkti kurą ir maisto produktus darželiams, nes matome, jog tos paties rūšies produktai yra perkami labai skirtingomis kainomis. Pasirinkus tokį pirkimo būdą galime kontroliuoti kiekius bei kainas ir tokiu būdu taupyti lėšas”, – teigė meras A. Kupčinskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA