Laukiantis Kalėdų miestas ir toliau puošiasi auksu | Kas vyksta Kaune

Laukiantis Kalėdų miestas ir toliau puošiasi auksu

Jono Danielevičiaus nuotr.

Artėjant gražiausioms metų šventėms vis daugiau kavinių, parduotuvių, restoranų, mokyklų, valstybinių įstaigų šventiškai pasipuošia savo aplinką. Kviečiame prisijungti prie akcijos „Puošiam!“ ir dalintis šventine nuotaika su kitais.

„Tai yra visa apimanti akcija, kuria kviečiame visus – gyventojus, įmones, įstaigas, organizacijas, seniūnijas – puoštis vientisa auksine spalva ir Kalėdas sutikti apjungtiems bendros auksinės kalėdinės dvasios“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus vadovas Albinas Vilčinskas.

Auksinės šokančios Kalėdų eglės autorė Jolanta Šmidtienė su mokyklų atstovais pasidalino šventinio papuošimo idėjomis.

„Nereikia pirkti brangių priemonių. Užtenka to, ką randame gamtoje – šakelių, kankorėžių. Tinka ir įvairūs vaikų rankdarbiai, dekoracijos, kuriomis mokyklos puošiasi kasmet. Visa tai tereikia nupurkšti aukso spalva. – teigė menininkė. – Raginu visus kauniečius savo namus ir langus dekoruoti aukso spalva. Tereikia lange statomą vainikėlį papuošti šiltos spalvos lempute, kankorėžį, šakelę nupurkšti aukso spalva, įrišti auksinį kaspinėlį ir taip prisidėti prie bendros miesto kalėdinės nuotaikos visumos kūrimo“.

„M.Valančiaus gatvė jau išdabinta auksu, verslininkai perka auksines lemputes, dekoruoja vitrinas auksiniais kankorėžiais. Pasipuošusi ir Vilniaus gatvė, kur pasistengė čia įsikūrę verslininkai. Smagu, jog ir gyventojai aktyviai jungiasi prie bendros aukso tematikos, skambina, domisi, klausia patarimų, netgi nori užsisakyti įvairių auksinių dekoracijų, kuriomis galėtų papuošti savo namų aplinką“, – pasakojo J. Šmidtienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA